Sordo nu va concura în Raliul Suediei şi va fi înlocuit de Abbring

Publicat joi, 05.02.2015 17:26 de Daniel Popescu

Dani Sordo a devenit indisponibil pentru Raliul Suediei după ce şi-a rupt două coaste în urma unui accident de bicicletă şi va fi înlocuit de pilotul de teste Kevin Abbring.

Hyundai a anunţat joi o schimbare în linia de piloţi cu care va aborda Raliul Suediei, a doua etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, care va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare.

Dani Sordo a devenit indisponibil după ce şi-a rupt două coaste în urma unui accident de bicicletă, iar echipa sud-coreeană a decis ca locul său în maşina cu numărul 8 să fie luat de Hayden Paddon, care concurează pentru a doua echipă a constructorului, Hyundai N. În acelaşi timp, maşina echipei Hyundai N va fi pilotată de Kevin Abbring, pilotul de teste al constructorului.

Abbring va debuta astfel pentru Hyundai mai devreme decât se aştepta, întrucât producătorul sud-coreean anunţase anterior că programul olandezului în vârstă de 26 de ani va cuprinde patru etape care vor fi nominalizate mai târziu.

Decizia de a-l promova pe Paddon la echipa principală a fost luată pentru că acesta are mai multă experienţă decât Abbring şi, implicit, mai multe şanse să obţină puncte pentru Hyundai în clasamentul constructorilor.

Via Hyundai