Honda pregăteşte un update pentru motor în testele de la Barcelona

Publicat vineri, 06.02.2015 11:04 de Daniel Popescu

Honda a confirmat că va introduce o serie de îmbunătăţiri pentru motor cu ocazia sesiunilor de teste de la Barcelona din a doua jumătate a lunii februarie.

McLaren a efectuat numai 80 de tururi în prima sesiune de teste de pe circuitul de la Jerez, întrucât furnizorul de motoare Honda s-a confruntat cu o serie de defecţiuni tehnice.

Problemele de fiabilitate au vizat senzorii, nivelul uleiului sau pompa de alimentare cu carburant, însă producătorul japonez susţine că toate aceste defecţiuni vor fi remediate prin intermediul unor update-uri planificate pentru cele două sesiuni de teste care vor avea loc pe circuitul de la Barcelona.

"Au existat multe defecţiuni în această săptămână, dar le vom remedia înainte de următorul test de la Barcelona şi ne vom întoarce la muncă. Noul motor va fi un pas înainte, pentru că luăm lucrurile pas cu pas. Unele componente vor fi în versiunea finală pentru curse, dar nu toate. Încă există mai multe componente pentru teste, iar pentru acestea vom avea confirmarea finală înainte de Melbourne", a precizat Yasuhiso Arai, şeful de motorsport al Honda.

Constructorul japonez afirmă că defecţiunile înregistrate la Jerez erau inevitabile în contextul introducerii noului motor, iar Arai afirmă că Honda nu a avut nicio problemă majoră care să nu poată fi remediată până la prima cursă a noului sezon.

"Nu a existat nicio problemă majoră. Pachetul nostru este foarte îngust, dar unele aspecte au fost validate. Este un pachet strâmt, dar nu am avut nicio problemă majoră cu el", a adăugat el.

Cele două sesiuni de teste de la Barcelona vor avea loc în perioadele 19-22 februarie şi 26 februarie - 1 martie.

Via Autosport

  • ion, vineri, 06.02.2015 12:41

    pe tobogan cu voi...meclaran..

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 06.02.2015 13:19

    @ioane Pe topogan cu tine :))

  • iulianimi, vineri, 06.02.2015 13:57

    Mclaren -Mircea_1984 - se poate ca din 2015 sa ignori persoanele neinscrise pe site? Tu crezi ca merita sa le raspunzi la niste comentarii scrise la ,,misto,,?

  • F1-Racing, vineri, 06.02.2015 14:51

    Problema motorului inca nou. Pot furniza o surpriza, au toate atu-urile.

  • AndreiF1, vineri, 06.02.2015 15:43

    Am citit cateva comentarii despre Prodromou, ceva referitor la cateva chesti pe care le va aduce la McLaren de la Red Bull si mi-am dat seama ca l-am vazut prin 2004 sau 2005 la o prezentare despre CFD, in Londra. Ce a fost interesant este ca se spune ca doar la Red Bull a lucrat cu Newey cand, ciudat a lucrat si la McLaren cu el. Nu stiu daca va repeta performantele obtinute la Red Bull alaturi de Newey si altii, cred ca ce au obtinuit acolo a fost foarte similar cu rezultatele obtinute de Todt, Brawn si Schumacher la Ferrari. Ca fapt divers, a fost destul de activ in timpul testului de pa Jerez. In rest, testul de la Jerez a fost mult mai interesant decat ma asteptam, poate si pentru ca au fost mult mai putine probleme tehnice si echipele au putut testa la greu. Sa vedem cum sta treaba la urmatorul test, ma astept sa fie ceva mai cald si ceva mai multe probleme dar si ceva mai multe tururi parcurse pentru diferite echipe. Plus poate vad si supersoftul la treaba :P

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 06.02.2015 19:42

    @iulianimi Mare dreptate ai. Asa ar trebui sa fac. Dar daca le ignor, acele persoane vor prinde mai mult curaj, si vor fi mai virulente in postarile lor impotriva mea. Nu ai vazut ca sunt persoane pe aici cu care nu am schimbat nici un cuvant, nu m-am contrazis, nu le-am provocat cu nimic, nici nu am stiut ca exista si au inceput sa dea chiar si indirect in mine, m-au facut in toate felurile ei pozand din perspectiva unor persoane de mare bun simt, echilibrate si foarte bune cunoscatoare ale fenomenului. In tot acest timp pe mine ma puneau in antiteza cu calititatile lor. Aici nu vb de @ion pt ca el nu a zis nimic de mine, din contra am glumit raspunzadu-i. Vb de acei destepti si foarte mari specialisti cu care am avut contre, dar care se ascund dupa o cifra romana reprezentand un secol, dupa o expresie in trei cuvinte, dupa cateva puncte, sau dupa un nume de pilot scris cu litera mare pe la mijloc sau altii ascunsi dupa nume de user cu litere negreu. Nu stiu de ce evita sa le fie scrise numele cu culoare albastra, cred ca este vorba de acute sentimente de nesiguranta, le place doar negrul.

  • Mclaren_Mircea_1984, vineri, 06.02.2015 19:43

    *negre

  • ferr1, sâmbătă, 07.02.2015 03:51

    Dacă s-ar pricepe Honda la mașini cum se pricep la motociclete... Dar în viața nu poți să fii și bogat, și frumos, și deștept etc. Ceva trebuie să lipsească.

  • ion, sâmbătă, 07.02.2015 09:44

    @Mclaren Mircea ma bucur ca intelegi, am gustat gluma, eu nu ma atac..tu sustii McLaren, eu Ferrari, cel mai bun o sa castige anul acesta.. eu nu vreau sa te judec prin prisma comentariilor calificate cu rosu, negative, multi nefiind de acord cu parerile tale, uneori prea te ataci ptr nimic..nu-ti ia nimeni din aura..parerea mea, poate gresesc. cu respect,

  • McLaren_Honda, sâmbătă, 07.02.2015 10:41

    Ferr1 trebuie sa ai mari probleme sa spui ca honda nu se pricepe la masini, spunand ca daca: tra la la si tra la la, probabil nu te-ai urcat vreodata intr-o honda, ca de mers cu una sunt sigur ca nu ai mers. Dar tu cum aberezi mai mereu cu f1 ai si proasta impresie ca honda produce cele mai bune motociclete si o spui probabil ca te uiti la moto gp. Eu zic ca atunci cand aberezi asupra unei marci, mai intai sa fii posesorul unui produs de-al lor.

  • ferr1, sâmbătă, 07.02.2015 18:46

    @McLaren_Honda Eu zic că ești prost, nu că ai probleme. Prost. Era o comparație între F1 și MotoGp că în rest nu mă interesează pe mine părerea ta despre Honda. Nici nu mă așteptam să înțelegi ceva. A, stai, tu trăiești din gloria de altădată când era Honda șmecheră în anii 80. N-o să mai fie, stai calm. Nu vor câștiga un titlu prea curând în F1.