BMW a lansat noul F1.08 la Munchen

Publicat luni, 14.01.2008 13:50 de Daniel Popescu

BMW-Sauber a devenit luni a patra echipa din Formula 1 care si-a prezentat monopostul pentru 2008 in cadrul unui eveniment desfasurat la Munchen, in Germania.

Noul F1.08, cu care echipa germana spera sa faca un pas inainte fata de sezonul trecut, este a treia masina BMW de cand producatorul german a preluat echipa Sauber in 2005. Masina, care va parcurge primele tururi la ora locala 14:00 pe un circuit special la BMW Welt, incorporeaza o noua aripa fata.

BMW au fost una dintre surpizele sezonului 2007, cand au devenit a treia forta din Formula 1, in spatele echipelor McLaren si Ferrari. "Am parcurs o cale foarte lunga in cei doi ani si jumatate de cand echipa a fost creata", a declarat directorul de motorsport din cadrul BMW, Mario Theissen, in timpul lansarii. "Am avut doua sezoane bune si am depus multe eforturi pentru noua masina. F1.08 include tot ce am invatat si experimentat in ultimii doi ani. Va reprezenta din nou un mare pas inainte. Suntem increzatori ca ne putem lupta cu masinile din fata".

Theissen crede ca va fi dificil pentru BMW sa obtina prima victoria, in contextul in care Ferrari si McLaren s-au dovedit a fi competitori puternici. "Cu siguranta va fi dificil pentru ca cele doua echipe din fata noastra sunt cele mai puternice si mai experimentate", a adaugat el. "Vor face cu siguranta pasi inainte asa ca trebuie sa imbunatatim mai mult decat ei. Am progresat mult in ultimii doi ani si sunt increzator ca ne putem apropia de ei".

Monopostul va fi pilotat de Robert Kubica si Nick Heidfeld, care se vor afla la echipa pentru al treilea an consecutiv. "Cred ca ei sunt cei mai buni piloti", a spus Theissen. "Sunt destul de sigur ca amandoi isi pot imbunatati performantele chiar anul acesta, pentru ca masina va fi superioara celei de anul trecut. Am avut o relatie buna intre piloti si ingineri. Consider ca pilotii sunt esentiali pentru echipa tehnica si cu Nick si Robert ne putem asigura ca vom progresa".

Ramaneti alaturi de Automarket pentru a vizualiza o galerie foto de la lansarea noului monopost BMW-Sauber.

  • MP, luni, 14.01.2008 14:33
    f108

    MAI NIMIC IMPRESIONANT ..MASINA PASTRAZA IN MARE ACELEASI LINII ..PUTIN SCHIMBATA LA ELERONUL FATA