Australia nu va organiza cursa pe timp de noapte

Publicat luni, 04.02.2008 11:15 de Daniel Popescu

Organizatorii Marelui Premiu al Australiei au anuntat ca nu intentioneaza sa organizeze cursa de la Melbourne pe timp de noapte.

Afirmatiile acestora vin la scurt timp dupa ce seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, s-a declarat nemultumit de pierderile financiare suferite in Australia. Mai mult, britanicul a avertizat ca singura solutie este ca Australia sa gazduiasca cursa pe timpul noptii, sustinand ca Rusia, India si Coreea de Sud sunt alternative mult mai viabile din acest punct de vedere.

"Cu totii vrem sa pastram cursa de F1, insa daca nu este viabila, asta este. Nu va fi nicio cursa pe timp de noapte", a declarat Ron Walker, presedintele corporatiei care organizeaza cursa.

Acesta a adaugat ca organizatorii au facut deja un compromis cu FIA pentru a incepe cursa cu 90 de minute mai devreme. "Dar sa cheltuim 60 de milioane de dolari pe sistemul de iluminare pentru Albert Park pur si simplu nu este viabil. Daca totul depinde bani, cu siguranta Australia va pierde cursa. Vine un timp cand nu iti poti permite sa cheltui sume mari de bani pentru organizarea acestor evenimente".

Walker a mai precizat ca a discutat cu Ecclestone "de cateva ori si stie ca in Australia nu va avea loc o cursa pe timp de noapte".