Alonso spera sa lupte cu Ferrari si McLaren

Publicat joi, 31.01.2008 17:25 de Daniel Popescu

Fernando Alonso spera ca noul monopost R28 ii va permite sa lupte direct cu marile echipe, in ciuda unui sezon 2007 dificil pentru echipa franceza. Alonso a revenit la Renault dupa un singur sezon la McLaren.

"Sunt fericit sa fiu din nou aici", a declarat Alonso, care a castigat titlul cu Renault in 2005 si 2006.

"Cred ca pentru mine este foarte usor pentru ca stiu deja echipa si am lucrat foarte usor cu ei in prima mea zi in fabrica. A fost ca si cand timpul ar fi stat pe loc. A fost ca la sfarsitul lui 2006 si ma simt foarte confortabil in echipa", a mai precizat Alonso, care a pilotat pentru prima oara monopostul R28 saptamana trecuta la Valencia.

Chiar daca Alonso ramane precaut in privinta sanselor sale pentru 2008, dublul campion mondial spera ca R28 il va ajuta sa lupte pentru primele pozitii. "Vom vedea", a precizat Alonso. "In acest moment este un campionat foarte deschis pentru ca nimeni nu stie ce se va intampla. Toata lumea vorbeste despre Ferrari si McLaren, ceea ce este bine pentru noi. Atat timp cat vorbesc despre ei noi putem munci ceva mai relaxat si putem face cateva teste in luna februarie. Acum studiem masina sa nu fie nimic in neregula in privinta designului si a partilor componente. Performanta va veni in curand si sper sa pot lupta cu echipele de top".