Alonso şi Massa, pregătiţi pentru provocările sezonului 2011

Publicat vineri, 28.01.2011 12:32 de Daniel Popescu

Fernando Alonso şi Felipe Massa aşteaptă cu nerăbdare sezonul 2011 şi susţin că sunt pregătiţi să lupte pentru victorii în noul monopost Ferrari F150.

Ferrari a dezvăluit vineri la Maranello noul monopost F150 cu care va concura în sezonul 2011 al Formulei 1 şi cu care echipa îşi propune să cucerească titlul mondial al piloţilor după o pauză de patru ani.

Scuderia mizează în primul rând pe calităţile dublului campion mondial Fernando Alonso ,care consideră că este pregătit să facă faţă noilor provocări generate de schimbarea regulamentului tehnic.

"Sunt foarte motivat şi foarte incitat. 2010 a fost un an incredibil pentru mine, primul an cu Ferrari, în care am descoperit o echipă minunată, un mediu minunat şi foarte pasionant pentru un pilot. Iar 2011 va fi un moment important, cu o nouă provocare, schimbări de regulament şi piloţi care trebuie să se adapteze noului stil de pilotaj şi sistemului KERS. Dar acest moment este rezultatul a multe luni de munca din partea mecanicilor, inginerilor şi oamenilor care lucrează pentru Ferrari şi este important să ne pregătim pentru un nou sezon. Trebuie să ne dedicăm cu adevărat muncii şi sunt pregătiţi să facem faţă provocării", a declarat spaniolul la lansarea noului monopost.

Alonso a dezvelit monopostul F150 alături de coechipierul său Felipe Massa, care vine după un sezon mai puţin reuşit în care nu a obţinut nicio victorie. Aflat sub presiunea de a obţine rezultate pozitive pentru a demonstra că merită să rămână la Ferrari şi în 2012, brazilianul speră să fie ajutat în misiunea sa de un monopost suficient de competitiv.

"Este un an foarte important pentru noi şi sunt foarte motivat şi incitat. Am urmărit dezvoltarea monopostului până la prima cursă şi prin urmare abia aştept să încep acest nou an. Sunt multe lucruri de învăţat şi de înţeles cât mai repede posibil, noi reguli pe care trebuie să le luăm în considerare şi acesta este un motiv adiţional pentru a ne dedica. Sunt fericit să pot începe testele în acest an şi sper că acest monopost să trăiască şi să crească cât mai repede posibil", a precizat el.

Via | Ferrari

  • Alonso, vineri, 28.01.2011 15:43

    o echipă minunată, echipa de care are nevoie Alonso, una care fură victoriile coechipierului şi cine ştie ce altceva şi i le dăruieste lui marelui Alonso ... pentru binele echipei, bineânţeles .... dacă n-ar fi tătuca Montezemollo in sparele lui nu ia nici locul 3 in clasament chiar cu cea mai bună maşină

  • diesel08, vineri, 28.01.2011 17:12

    ctnmihai-o singura observatie care tine de gramatica. Se scrie "bineinteles", daca tot te chinui sa pui diacritice..

  • ctlnmihai, sâmbătă, 29.01.2011 08:43
    diesel08

    îmi pare rău să te dezamăgesc dar eu am fost de serviciu ieri 24 de ore şi unde lucrez eu nu am internet la dispoziţie..oricum e slăbuţă caterinca... nu că mă laud dar mie mi-ar fi reuşit mai bine comentariul ..oricum ai grijă că nu tot ce zboară se mănâncă

  • ctlnmihai, sâmbătă, 29.01.2011 09:00
    diesel08

    Apropo de corectarea respectivului user care a îndrăznit să ţi atace pilotul favorit.. nu te-am văzut să corectezi fanii Ferrari care şi ei sunt oameni şi care şi ei mai fac greşeli gramaticale..da deh asta este ,,obiectivitatea'' ta..

  • ctlnmihai, sâmbătă, 29.01.2011 09:16
    diesel

    Articolul mai bine se intitula -Alonso pregătit din nou să facă gestul cu degetul mijlociu la adresa piloţilor care nu se lasă depăşiţi de el ..ăsta este un comentariu de-al meu nu primul comm făcut de Alonso

  • ctlnmihai, sâmbătă, 29.01.2011 09:50
    diesel

    *că te dezamăgesc -la primul răspuns al meu

  • ctlnmihai, sâmbătă, 29.01.2011 10:50

    Mai este un zvon cum ca meclada au probleme cu dezvoltarea monopostului pentru ca lui Ham- ham trebuie sa-i puna niste senzori ca sa stie pe unde sa depaseasca fara sa acroseze parapeti sau alte masini pe pista..Daca ferrari testeaza la toyota meclada sunt la faza de contemplare si de pozitionare a viitoarei gauri in monopost..desi, ar fi una neagra in interiorul castii lui Ham, asa se explica "problemele" pe care le-a avut cu capul in 2010...

  • Alonso, sâmbătă, 29.01.2011 12:02
    @diesel

    dap, nu sunt ctlnmihai. Deci singurul tău inconvenient este legat de gramatică. Înseamnă că, cu restul eşti de acord. Deci am ajuns la un acord. Eu că am greşit gramatical, tu de acord cu ideea care, este independentă de gramatică. ŞI ce-l mai văitau unii pe Alonso când era la McL.... dar câte victorii i-a cedat Alonso lui Hamilton? De câte ori s-a dat la o parte Alonso ca să treacă Ham? N-o fost nici nevoie, Ham era mai mereu in faţă De căte ori a trebuit însă sacrificat Massa pentru Alonso, ba nu , pardon, pentru echipă? Dacă la McL Ham a fost ţinut în braţe de Ron, atunci Alonso acum la Ferrari cum este ţinut? Asta înseamnă favorizare. La McLaren a fost doar tratament echitabil situaţie neobişnuită şi nedorită de oameni precum Alonso. De aceea a fugit cu coada între picioare, pe uşa din spate hulind si trăncănind aiurea ....

  • Alonso, sâmbătă, 29.01.2011 12:41

    Moldovene, te poti ascunde sub ce nume vrei ca te tradeaza mirosul. Alonso l-a cam facut pa ham anu trecut, depasiri de alea ca l-a scos de pa pista pa tuciuriu, aoleu durere la tine...si-acuma tipi. Ai ajuns de rasu curcilor sa tii la final cu Vettel, pe care-l ocarai cum aveai ocazia:)), ca ham era KO...Stai sa vezi cum o sa-ti faca tie Alonso la tv cu degetelele, semnul ala bun, ca sa crapi de ciuda:))). Pana si tuciuriu a recunoscut ca Alonso e bun si ca n-a avut cum sa-i tin piept dar tu tot cu batman o tii.Sa fii sanatos ca pa Alonso si ham ii doare-n cot de nenorocirea si necazul tau.

  • Alonso, sâmbătă, 29.01.2011 13:02
    @Alonso de la 12:41

    citeste ce am scris eu, apoi ce ai scris tu. Dacă nu esti prost de-a binelea reuşeşti să-ti dai seama care comment este cu iz de ciudă. Si asta într-un efort maxim de a da din tine "tot ce-i mai bun". ps: nu uita pe unde îşi mâna masina Alonso la Monaco, Spa, etc. Si nu uita că poţi compara obiectiv doi piloti abia când sunt în aceeaşi echipă.

  • ctInmihai, sâmbătă, 29.01.2011 13:11

    Ia ceva de durere ca poate-ti trece. Hai sa-l vad pa ham la Ferrari cu Alonso in echipa, sa vedem daca face ce-a facut Alonso la meclada ta. Vezi ca tastatura te tradeaza.

  • Alonso, sâmbătă, 29.01.2011 18:44
    @ctlinfals

    aici ai zis-o. Si poate ai dreptate. Ferrari or sa se sature sa astepte izbanda lui Alonso. Si atunci cine o sa vina la Ferrari? Ham. Sa-l vezi atunci pe Alo cum fuge la Renault .....

  • cess, sâmbătă, 29.01.2011 20:08
    ctin

    esti bolnav ... urmaresc de mult timp comentariile voastre... tot ce ai dezissi de comentat este despre alonso ...cred ca in fond ai facut o pasiune pentru el ...

  • Alonso, sâmbătă, 29.01.2011 20:14
    cess - talalt

    nope. Pasiunea este de a da dureri de cap iubitorilor de Alonso cu deget cu tot....

  • ctInmihai, duminică, 30.01.2011 00:18

    Sunt frustrat trebuie sa intelegeti.Tot ce comentez tine de fobia fata de Alonso asta ma doare asta spun, si o strig in gura mare. Ham al meu in afara de tata Ron nu stie si nu poate, tata Ron ii tine olita atata vreme cat mai sade in F1.Asta ramane ntre noi, sa nu spuneti cuiva sa afle hamy...;)

  • ctlnmihai, duminică, 30.01.2011 14:32

    exact, cum reusesti sa-ti dai seama? De aceea a fost mai bun Ham cand facea echipa cu Alo .... ca statea tata Ron in cockpit cu el si ii spunea: aici dreapta, aici stanga, frana, frana ..... aproape ca este si scuza mai jalnica decat debitorul ei ... si sigur, eu sunt frustrat .... ca Ham a fost mai bun. Daca te minti asa si cu celelalte aspecte .... inteleg de ce nu te-ai spanzurat pana acum.