Alonso: "Renault este cu o secunda in urma"

Publicat vineri, 01.02.2008 13:44 de Daniel Popescu

Daca Marele Premiu al Australiei ar fi avut loc in acest weekend, noua masina Renault nu ar fi castigat cursa, a admis Fernando Alonso.

"Sunt realist, nu pesimist. Pur si simplu prefer sa spun adevarul", a declarat Alonso reporterilor la lansarea noului monopost R28. "Masina nu este suficient de competitiva, dar intr-un fel este mai buna decat ma asteptam"

.

El le-a mai spus repoterilor iberici ca personal i-ar da noului monopost nota 6 sau 7 din 10. "Principala preocupare este sa micsoram diferenta fata de McLaren si Ferrari, dar va fi extrem de dificil sa recuperam acea diferenta de o secunda".

In loc sa-si stabileasca ca obiectiv al treilea titlu mondial cu echipa, spaniolul a precizat ca echipa ar trebui sa inceapa sezonul cu gandul la podiumuri. Parerea sa este sustinuta de altfel si de seful Renault, Flavio Briatore. "Cateodata pilotul obtine 90% din potentialul masinii, insa cu Fernando obtinem 100%, iar asta este important. Vrem sa luptam in mod regulat pentru podiumuri. Si daca vom fi acolo suficient de des, poate ne vom putea gandi si la titlul mondial", a precizat italianul.