Alonso: "Ploaia ar fi un cosmar la Monaco"

Publicat joi, 22.05.2008 13:26 de Daniel Popescu

Desi este considerat unul dintre cei mai buni piloti pe ploaie, Fernando Alonso spune ca o cursa pe timp de ploaie la Monaco ar fi un cosmar.

Meteorologicii au avertizat ca este foarte posibil sa ploua in timpul acestui weekend, ceea ce ar transforma Marele Premiu al statului Monaco intr-o adevarat loterie, avand in vedere faptul ca glisierele de protectie sunt amplasate foarte aproape de pista.

Unul dintre pilotii care se declara impotriva unei curse pe ploaie este tocmai Fernando Alonso, spanioul fiind recunoscut in acest moment drept unul dintre cei mai bun piloti pe o pista umeda.

"Anul trecut am avut aici o sesiune de antrenamente libere pe pista umeda si prwctic a fost imposibil sa pilotezi masina, chiar si cu tractiune controlata. Anul acesta ar fi un cosmar, chiar daca presupun ca un rezultat bun este posibil, pentru ca vor fi multe accidente. Dar nu am o presimtire prea buna si sper ca pista sa ramana uscata", a declarat Alonso.

Pilotul echipei Williams, Nico Rosberg, este de acord cu alonso. "Anul trecut pneurile de ploaie nu au functionat. daca se va intampla ceva similar si acum, fara tractiune controlata, va fi... interesant", a precizat germanul.