Alonso: "Nu putem lupta cu Ferrari si McLaren"

Publicat sâmbătă, 18.10.2008 12:04 de Daniel Popescu

Fernando Alonso crede ca Renault nu va fi capabila sa lupte pentru victorie cu Ferrari si McLaren in Marele Premiu al Chinei.

Alonso a sosit in China dupa doua victorii consecutive obtinute in Singapore si Japonia, iar in calificarile de sambata a reusit sa stabileasca al 4-lea timp.

Desi va pleca chiar din spatele rivalilor de la Ferrari si McLaren, dublul campion mondial nu crede ca va reusi sa lupte de la egal cu egal cu acestia.

Totusi, obiectivul declarat al pilotului spaniol este sa se pozitioneze in fata celor de la Toyota, pentru ca Renault sa-si adjudece locul 4 in clasamentul constructorilor.

"Cred ca suntem putin mai lenti aici", a declarat Alonso. "Nu cred ca putem lupta roata la roata cu ei, dar vom incerca sa ne securizam locul 4 in clasamentul constructorilor si sa terminam in fata celor de la Toyota, ceea ce este suficient. Iar daca ei vor face din nou ce au facut la Fuji voi incerca sa profit de asta".

Renault ocupa locul 4 in clasamentul constructorilor si trebuie sa castige cu 3 puncte mai mult decat rivalii de la Toyota pentru a-si asigura matematic acest loc cu o cursa inainte de finalul sezonului.

  • may57, sâmbătă, 18.10.2008 14:09
    fell

    depaseste rosiile

  • NeoGalaxy, sâmbătă, 18.10.2008 20:57
    Fernando :P

    Ar fi interesant daca il tine foarte mult in spate pe Kova cum o sa decurga cursa si cat va conta in economia cursei acea manevra.

  • DRAKo, sâmbătă, 18.10.2008 21:48
    La start nu-l poate incetini pe Kova

    Poate Alonso ar vrea sa-i "tina spatele" lui masa, dar e greu pt ca Heikki e in spatele lui si nu-l va lasa sa reduca viteza.