Alonso: "Nu am nicio idee când vom câştiga prima cursă în 2011"

Publicat joi, 30.06.2011 11:18 de Daniel Popescu

Fernando Alonso consideră că este dificil de anticipat cursa în care Ferrari va putea obţine prima victorie din acest sezon.

După un început modest de sezon cauzat în special de o calibrare defectuoasă a tunelului de vânt, Ferrari a înregistrat progrese vizibile în ultimele trei curse, în care Fernando Alonso a luptat în permanenţă pentru podiumuri.

Totuşi, dublul campion mondial consideră că este dificil de anticipat momentul în care Ferrari va obţine prima victorie din acest sezon, mai ales că etapa următoare are loc la Silverstone, pe un circuit cu o configuraţie fundamental diferită.

"Aşa cum am văzut în ultimele trei curse, mergem înainte, dar acum trebuie să confirmăm progresele pe care le-am văzut la Monaco, Montreal şi Valencia pe un circuit cu caracteristici complet diferite, care în mod cert se potriveşte mai bine rivalilor noştri. La Silverstone, ai nevoie de multă forţă de apăsare aerodinamică, iar în acest domeniu suntem în urmă. Vom avea câteva părţi noi, dar este un pas mare să spunem că vom face diferenţa. Poate!"

"Trebuie să fim realişti şi să acceptăm ca nu este posibil să facem asta în mai puţin de două luni. Trebuie să continuăm să muncim pentru îmbunătăţirea monopostului şi apoi sunt sigur că victoria va veni. Când? Nu am un glob de cristal pentru a putea da un răspuns definitiv", a declarat el pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Pe lângă faptul că Silverstone nu se potriveşte monopostului 150 Italia, Ferrari este nevoită să concureze cu pneurile soft şi hard, în condiţiile în care a avut numeroase probleme de aderenţă cu componeta dură. În etapa de la Barcelona, Alonso a terminat la un tur în spatele câştigătorului cu aceste pneuri, însă spaniolul speră ca lucrurile să meargă mai bine săptămâna viitoare.

"Pentru noi asta înseamnă o provocare în plus, şi anume să facem toate tipurile de pneuri să lucreze cât mai bine posibil. Oricum, pneurile sunt aceleaşi pentru toată lumea şi nu are sens să discutăm dacă componentele alese se potrivesc mai bine unei echipe sau alteia. Depinde de echipă să-şi ajusteze maşinile pentru a obţine ce este mai bun de la ambele pneuri în termeni de performanţă şi durata de utilizare", a mai precizat el.

Via | Ferrari

  • Bobu, joi, 30.06.2011 15:19

    intrebarea nu e "cand?" ci "daca?"

  • Radu, joi, 30.06.2011 21:02
    Poza

    poza corespunde excelent cu titlul :)