Alonso: "Am pilotat ca in vremurile bune"

Publicat marţi, 30.09.2008 10:11 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a marturisit ca victoria obtinuta in Singapore i-a adus aminte de performantele realizate cu Renault in 2005 si 2006.

Alonso a reusit sa castige in Singapore pentru prima oara de la Marele Premiu al Italiei din 2007. De asemenea, izbanda sa reprezinta prima victorie a echipei Renault din 2006.

Renault a avut un sezon dificil in acest an, insa Alonso crede ca victoria din Singapore a rezolvat toate probleme de pana acum.

"Ne va lua cateva zile sa realizam ce s-a intamplat", a declarat Alonso pentru publicatia spaniola AS. "Sambata am spus ca am nevoie de un miracol pentru a face ceva".

"Dar am vazut ca daca muncesti orice este posibil in sport. Am avut noroc cu safety car-ul, dar dupa acea m-am distantat de rivalii mei fara probleme, am fost intr-o forma grozava, ca in vremurile bune. Victoria asta rezolva toate lucrurile rele care s-au intamplat in acest an".

Dublul campion mondial a dezvaluit ca, in timpul cursei, sistemul de alimentare cu apa s-a defectat, lasandu-l fara posibilitatea de a se hidrata.

"Pe podium am fost foarte obosit, am fost slabit. Cursa a fost foarte lunga. La Monaco facem 260 de km, aici am facut 300, iar sistemul de apa nu a functionat, asa cum se intampla de obicei in cursele foarte solicitante. Pe podium am vazut puncte rosii si nu puteam recunoaste oamenii. Erau lumini care imi intrau direct in ochi, asa ca a fost foarte greu sa ma bucur".

In ciuda victoriei de senzatie de pe Marina Bay, Alonso a mai precizat ca va lua o decizie in legatura cu viitorul sau dupa incheierea actualului sezon. "Poate va trebui sa asteptati pana la finalul sezonului pentru a afla viitorul meu, pentru ca nu stiu inca. Vom astepta pana la finalul sezonului".

  • stroakle, marţi, 30.09.2008 10:41
    ... mda

    A pilotat ca in vremurile bune, dar a avut norocul contemporan, identic cu al lui Hamilton. Bravo !