Alonso: "Am 50% şanse să câştig titlul mondial"

Publicat luni, 09.08.2010 16:36 de Daniel Popescu

Fernando Alonso consideră că are 50% şanse să cucerească titlul mondial în acest sezon, deşi ocupă doar locul cinci în clasamentul general.

Fernando Alonso a obţinut două victorii în acest sezon competiţional, în cursa de debut pentru Ferrari din Bahrain şi în Ungaria după ce coechipierul său Felipe Massa i-a cedat prima poziţie.

Rezultatele relativ modeste îl plasează numai pe locul cinci în clasamentul general, la 20 de puncte de liderul Mark Webber, însă spaniolul este încrezător că poate remonta diferenţa faţă de piloţii din frunte. Tocmai de aceea, Alonso consideră că are 50% şanse să câştige titlul mondial în acest sezon.

"Am avut nevoie de numai două curse normale pentru a reveni complet în lupta pentru titlu. Este adevărat că suntem încă în urmă în clasament şi întotdeauna este mai bine să fii în frunte, dar sunt convins că în ultimul sprint, şi anume în ultimele două-trei curse, vom fi mai aproape de top decât suntem acum. Important este să rămânem calmi şi concentraţi şi să ne facem treaba bine".

"Este dificil de spus cine este cel mai puternic rival al meu: cu toţii suntem aproape egali. Poate Lewis Hamilton, Jenson Button şi eu însumi, care am câştigat deja un titlu, vom aborda finalul cu mai mult calm, pentru că am trecut printr-o experienţă similară. Şanse procentuale: aş spune 50%, ceea ce este normal", a declarat Alonso pentru site-ul oficial al Scuderiei Ferrari.

Spaniolul a intrat oficial în vacanţă în această dimineaţă, după ce şi-a petrecut weekendul Madonna di Campiglio cu ocazia unui eveniment de marketing al echipei sale.

Via | Ferrari

  • Ursu, luni, 09.08.2010 16:44
    oh....

    Orice pilot are 50% sanse sa castige titlul mondial. Adica ori il castigi, ori nu...nu prea ai alte optiuni... In alta ordine de idei oricare din primii 10 au 50% sanse sa castige.

  • dmd, luni, 09.08.2010 17:09
    FA

    Pai ce mai stai? Punele in aplicare..daca nu te-or penaliza astia pt Gemany GP..

  • Cyrus, luni, 09.08.2010 17:31
    Sansele

    Sunt 5 concurenti reali la titlu. Alonso e foarte optimist daca spune ca el are 50% sanse. Era mai onest daca zicea ca are 20 - 30%

  • ctlnmihai, luni, 09.08.2010 17:35
    Alonso: "Am 50% şanse să câştig titlul mondial"

    Daca Alonso are 50 % sanse sa castige titlul mondial ,Webber are 100 % sanse sa ajunga campion ,Hamilton 90% sanse,Vettel 80% Jenson Button 75%

  • KalEl, luni, 09.08.2010 17:58
    ...

    si 75% sanse sa devii femeie de buna voie si nesilit de nimeni pana la sfarsitul anului

  • Cosmin, luni, 09.08.2010 18:24
    sanse

    In prisma "pachetului" de care dispun la ora asta sanse serioase au Alonso, Vettel, Webber. Mclaren cu jucaria lor ciuruita stau cel mai prost. Button are sanse nule.

  • rayn380, luni, 09.08.2010 21:34
    sansele

    i se vor diminua si mai mult daca FIA va modifica sau cel putin asa se spune, ca va modifica drastic, regulamentul aripii fata. Fara acel avantaj(daca se dovedeste in final ca acea aripa constituia atuul monopostului RBR si ulterior al celui Ferrari), eu cred ca sansele lui cat si a celor de la RBR vor scadea. Poate ca cele ale lui Vettel si Weber nu asa mult, dar ale cele lui Alonso, cu siguranta. Au investit enorm in ultimul pachet aerodinamic introdus inca de la Valencia, prin acel blown exhaust cat si aripa fata, iar daca acum vine FIA si le taie macaroana, hmm, greu de zis...Vom vedea la SPA care pe care.

  • jbm, marţi, 10.08.2010 22:35
    nu se poate

    FIA nu poate modifica regulamentul in ceea ce priveste cerintele monopostului in mijlocul sezonului.daca va fi modificat se va intampla incepand de anul viitor.au anuntat deja ca f-duct va fi interzis de la anul.insa inginerii si expertii in aerodinamica cu asta se ocupa gasesc cate ceva si daca considera ca le va conferi un avantaj si care l-a acel moment nu este interzis de regulament. este unul din lucrurile care fanii le apreciaza in f1 : tot ce nu e interzis in mod express de regulament e legal.