Alonso admite că influenţează stabilirea coechipierului său de la Ferrari

Publicat vineri, 22.06.2012 10:29 de Daniel Popescu

Fernando Alonso a recunoscut că are o anumită influenţă în decizia Scuderiei Ferrari privind numele coechipierului său şi spune că nu ar avea probleme să facă echipă cu Lewis Hamilton sau Sebastian Vettel.

Potenţiala înlocuire a lui Felipe Massa pentru sezonul 2013 continuă să facă valuri în Formula 1 şi cu ocazia Marelui Premiu al Europei.

De data aceasta, cel care a făcut comentarii pe acest subiect a fost Fernando Alonso, care a dezvăluit în premieră că are libertatea de a-şi exprima opiniile cu privire la numele pilotului cu care va împărţi garajul.

"În trecut, niciodată, dar la Ferrari, da. Sunt în Italia în fiecare săptămână, iar când sunt acolo uneori mă văd cu preşedintele (n.r - Luca di Montezemolo), îl văd pe (şeful) Stefano Domenicali şi vorbim despre multe lucruri, despre viitor şi, de asemenea, despre coechipieri. Este o discuţie deschisă, vorbim, dar până la urmă este decizia lor", a declarat spaniolul la conferinţa de presă.

În acest context, Alonso a fost întrebat dacă ar fi de acord ca Sebastian Vettel sau Lewis Hamilton să semneze un contract cu Ferrari pentru 2013, iar răspunsul său a fost unul tranşant în ambele cazuri.

"Nicio problemă. Indiferent ce coechipier voi avea în viitor va fi bine-venit, va face parte din echipă şi din Ferrari. Aşa cum am spus când m-am alăturat echipei, cel mai important lucru la Ferrari este să ne ajutăm reciproc pentru ca un monopost roşu să câştige. Di Montezemolo este foarte clar în privinţa asta când ajungi la Ferrari. Aşa că indiferent ce coechipier vine în viitor nu va fi nicio problemă şi vom încerca să lucrăm împreună, aşa cum fac acum cu Felipe Massa".

Cu toate acestea, Hamilton este circumspect în privinţa afirmaţiei lui Alonso şi a sugerat că răspunsul spaniolului a fost unul elegant. "Bineînţeles că va spune asta. Şi eu aş spune acelaşi lucru, indiferent dacă ar fi adevărat sau nu", a precizat el.

Hamilton şi Alonso au fost implicaţi în numeroasee conflicte în sezonul petrecut împreună la McLaren în 2007, când britanicul a avut un parcurs peste aşteptări în sezonul său de debut în Formula 1 împotriva dublulului campion mondial.

Via | SkySports | The Guardian