
Interior
„Predictibil” ar fi puțin spus, dacă ar fi să caut un adjectiv care să descrie perfect interiorul lui Highlander. Fiind construit pe aceeași platformă ca fratele RAV4, Highlander nu se îndepărtează de tiparul clasic al celor de la Toyota, atunci când vine vorba de calitatea materialelor sau de finisaje.
Ai la dispoziția ta plastic moale pe planșa de bord, scaune din piele (însă doar pe nivelurile de echipare de top) și un plastic decent în părțile inferioare. Și pe fețele ușilor sunt zone plăcute la atingere. În plus, Toyota oferă zone cauciucate acolo unde mâinile tale caută cel mai des: mânerele interioare ale portierelor și mai multe butoane de pe consola centrală. Cu toate acestea, nu există un plastic aderent în zona destinată depozitării telefonului mobil, echipată și cu încărcare prin inducție. Așadar, telefonul se va mișca la schimbările de ritm sau traiectorie și vei fi surprins să afli că nu s-a încărcat.
Spațiile de depozitare sunt generoase, inclusiv în buzunarele ușilor. Cotiera aderă la aceeași rețetă, la fel și torpedoul, iar frâna de mână clasică a dispărut, locul ei fiind luat de un buton, soluție care oferă mai mult spațiu pe consola centrală.
Ergonomia este la nivel înalt, dar cu unele compromisuri. Desigur, vei găsi toate butoanele și manetele absolut imediat, aproape telepatic în interiorul lui Highlander. Cu toate acestea, butoanele și plasticul din jurul lor par să provină din ere de mult apuse. Avem mult plastic negru lucios și o ramă în jurul ecranului pentru sistemul multimedia, demnă de televizoarele alb-negru ale anilor 90.
Apoi ajungi în spate și observi că dimensiunile rubensiene ale lui Highlander aduc cu ele și multe avantaje, precum spațiul generos pentru cei de pe rândul doi de scaune. Aceștia au foarte mult loc la dispoziție, dar și posibilitatea de a rglisa șezutul și de a regla nivelul de înclinare al spătarului. În zona de jos a scaunelor vei găsi un mâner care îți permite să le rabatezi dintr-o mișcare pentru a permite urcarea în mașină și pasagerilor de pe rândul trei de scaune.
Da, Highlander poate fi echipat cu o configurație cu cinci sau șapte locuri, spațiul pentru cei de pe rândul trei de scaune fiind decent. Practic, dacă ai sub 1.70 s-ar putea să poți călători acolo confortabil mulți kilometri.
Astfel, spațiul disponibil în portbagaj va oscila, în funcție de modelul ales și dacă ai ridicat sau nu ultimul rând de scaune. Cu el pliat, ai la dispoziție 838 de litri. Cu scaunele ridicate, spațiul rămas este de 305 litri. În ambele cazuri, mai poți adăuga la această ecuație 27 de litri de stocare disponibili sub podea.
Astfel Highlander depășește rivalii săi, Santa Fe oferind până la 782 de litri de spațiu, în timp ce Touareg urcă până la 810 litri.
o masina reusita in toate aspectele, la un pret corect. merita cumparata inaintea rivalilor amintiti in articol. singurul ei defect, daca ii pot zice asa: dimensiunile ei foarte mari. pentru alte zone n-ar fi o problema, dar pt europa e uriasa, mai ales in mediul urban.