Suzuki Vitara

1.6 Diesel (DDiS) 120CP 4x4 Man6 Spirit

Calitate / Pret

4.5

Suzuki reușește să ofere al doilea cel mai ieftin SUV de segment B disponibil cu tracțiune integrală. Al doilea după Dacia Duster.

Chiar și fără tracțiune integrală, Vitara este o propunere tentantă, mai ales pentru cei care au "alergie" la marca Dacia. Luați de exemplu comparația între versiunea de bază a lui Vitara pe benzină și cele ale concurenților din segment publicată într-un articol dedicat pe Automarket. Veți oberva imediat diferențe de 2.000 de euro în favoarea modelului Suzuki în raport cu principalii rivali.

În cazul mașinii testate de noi, dieselul de 1.6 litri și 120 de cai putere în versiunea de echipare mijlocie cu 4x4 AllGrip, prețul acesteia ajunge la 22.000 de euro. Cu încă 1.000 de euro, cumperi varianta de echipare de top.

Dacă vă sună mult, o simplă privire în curtea concurenților ne arată că Vitara este mai ieftin decât un Opel Mokka echivalent, în timp ce Yeti și eventual Renegade sunt deja la mii de euro distanță.

Singurele alternative accesibile rămân, astfel, Renault Captur, care însă nu are diesel decât de 90 de cai putere și nu este oferit deloc cu tracțiune integrală, și Dacia Duster, care reușește să se califice foarte bine ca preț și va fi unul dintre rivalii de showroom ai lui Vitara.

Chiar dacă Duster nu vine cu toate dotările lui Vitara și nici cu același nivel de confort interior, un client de Duster ar putea să arunce o privire și la Vitara, pe când invers nu prea se întâmplă acest lucru. În orice caz, cine vrea să facă și off-road cu SUV-ul său accesibil va alege Duster, iar cine vrea un SUV accesibil cu motor diesel, tracțiune integrală și fără prea multe ieșiri în teren accidentat ar trebui să se gândească serios la Vitara.

  • dfag, joi, 03.09.2015 15:05

    n-are succes ca lumea ia duster........daca ar fi mai scumpa ar lua-o

  • lorinczi.thomas, joi, 03.09.2015 22:16

    Am trait sa o vad si pe asta: masina care are un nume ca care istorie dupa el are garda mai mica decat duster, da-o dreakului de treaba

  • sz, vineri, 04.09.2015 08:01

    interesant consumul obtinut pe autostrada, sigur nu-i greseala de redactare?Cu s cross diesel 4x4 diesel (aceeasi platforma tehnica cu vitara testata), consumul la 130 pe cruise cu accelerari in depadiri, aer conditionat, 2 persoane, bagaje si 34 grd afara este de doar 5,7 (pe soarelui). Am facut test cu 110 (nu ma grabeam), consum, 4,0, tot cu aerul conditionat pornit..

  • Nica, luni, 05.10.2015 15:01

    Am o intrebare pt d-ul Sebastian Toma. Cum ati făcut testul de consum? Acest autoturism are consumul mediu sub 5% - spun acest lucru in calitate de detinator. Chiar automarket într-un test din Portugalia a obtinut 4.8 mediu . Deci...de ce ati facut mentiuni eronate?