Suzuki Vitara

1.6 Diesel (DDiS) 120CP 4x4 Man6 Spirit

Interior

4.0

Vitara este cel mai proaspăt rival al lui Duster, iar asta ne-a făcut să fim extra-atenți la interior. Principalul lucru pe care îl are în plus față de competitorul său din Mioveni este posibilitatea personalizării interiorului. Sunt posibile comandarea de elemente lucioase asortate cu nuanța exterioară, alegerea textura unor zone colorate de pe bord și chiar alegerea tipului de ceas analog care vrei să stea în fața pasagerilor: cu cifre arabe sau kanji. 

Suzuki Vitara are un interior practic și ergonomic, sistemul său multimedia fiind amplasat mult mai bine decât este cel al lui Duster. Are chiar și zone acoperite cu Alcantara și volan îmbrăcat în piele. Nici scaunele nu sunt rele: cele din față sunt confortabile (și încălzite de la nivelul de echipare 2/4) în ciuda faptului că nu au un suport lateral foarte generos (dar tot mai bun decât al lui Duster). Bancheta spate are spătarul suficient de înclinat cât să fie confortabil și șezutul este potrivit de moale pentru a face suportabil un drum lung.

Hiba lui Vitara la interior este faptul că materialele din plastic de pe suprafețele mari (bord, consolă centrală, fețe de uși) sunt tari. Și nu în sensul pozitiv al expresiei. Pe lângă rigiditate, au un aspect care nu este tocmai fericit, granulația lor amintind pe alocuri de mașinile de volum din anii '90 fabricate de Daewoo, de exemplu.

Vitara compensează când vine vorba de spațiu, capitol la care este printre cele mai generoase modele din segmentul din care face parte. Deși este un SUV de clasă mică, nu te simți înghesuit în Vitara. Portbagajul are 375 de litri, depășit doar de cel al lui Renault Captur (care vine cu doi litri în plus).

  • dfag, joi, 03.09.2015 15:05

    n-are succes ca lumea ia duster........daca ar fi mai scumpa ar lua-o

  • lorinczi.thomas, joi, 03.09.2015 22:16

    Am trait sa o vad si pe asta: masina care are un nume ca care istorie dupa el are garda mai mica decat duster, da-o dreakului de treaba

  • sz, vineri, 04.09.2015 08:01

    interesant consumul obtinut pe autostrada, sigur nu-i greseala de redactare?Cu s cross diesel 4x4 diesel (aceeasi platforma tehnica cu vitara testata), consumul la 130 pe cruise cu accelerari in depadiri, aer conditionat, 2 persoane, bagaje si 34 grd afara este de doar 5,7 (pe soarelui). Am facut test cu 110 (nu ma grabeam), consum, 4,0, tot cu aerul conditionat pornit..

  • Nica, luni, 05.10.2015 15:01

    Am o intrebare pt d-ul Sebastian Toma. Cum ati făcut testul de consum? Acest autoturism are consumul mediu sub 5% - spun acest lucru in calitate de detinator. Chiar automarket într-un test din Portugalia a obtinut 4.8 mediu . Deci...de ce ati facut mentiuni eronate?