Siguranta

5.0

Curios, Porsche Panamera nu a fost testat de către EuroNCAP sau fratele său de peste ocean, IIHS. Nici versiunea Sport Turismo nu a fost trecută prin încercările organizațiilor preocupate de siguranță. Chiar și așa, avem o presimțire că Panamera e un model destul de sigur.

Avem la dispoziție o armată de airbaguri, tehnologie activă de siguranță (precum menținerea pe bandă, avertizarea de unghi mort sau frânarea autonomă de urgență), dar și multe alte sisteme care te pot ajuta. De exemplu, dacă deschizi ușa prea aproape de un zid sau altă mașină, vei simți o subtilă rezistență. Poate nu te salvează de fiecare dată, dar e de ajuns să te pună în gardă.

Night Vision este un alt exemplu de tehnologie menită să te mențină în siguranță. Acesta folosește o cameră termală, care detectează radiațiile infraroșii produse de orice ființă vie, iar informațiile sunt transmise sistemelor mașinii pe timp de noapte.

Dacă se află într-o situație de pericol iminent, mașina "indică" prin trei flash-uri pietonul, iar în cazul în care șoferul nu reacționează, Panamera Sport Turismo frânează automat pentru a evita pericolele. Sistemul funcționează la viteze de până la 250 km/h, iar detecția animalelor este dezactivată automat în orașe, pentru a preveni alarmele false cum sunt câinii în lesă, de exemplu.

  • Porșe, miercuri, 31.05.2023 16:29

    cand numele masinii nu incape pe 2 randuri iti dai seama ca bullshit.ul e cat casa, la fel ca pretul

  • Trilu, vineri, 02.06.2023 07:17

    Portbagaj "generos de 418 litri"?! Funcția țigări expirate. Ce-i generos la 418l?