
Interior
Încă o dată trebuie să aducem în discuție caracterul premium al lui Mini hatchback. Materialele folosite la interior se ridică la nivelul așteptărilor, iar plasticele tari nu sunt prezente decât în zonele greu accesibile. Scaunele sport oferă o susținere laterală excelentă, iar volanul este unul gros și extrem de bine conturat.
Instrumentarul de bord rămâne unul clasic, în timp ce ecranul sistemului multimedia face față cu brio cerințelor anului 2018. Abordarea sistemului de infotainment se realizează cu ajutorul unui controller rotativ împrumutat de la BMW și poziționat pe tunelul median. Acesta este înconjurat de o serie de butoane care oferă scurtături în meniul sistemului.
Spațiile de depozitare oferite de Mini Cooper S cu cinci uși sunt destul de reduse, iar impresia e că suporturile pentru pahare sunt singurele zone proporționate corect. Britanicii nu oferă un spațiu dedicat telefonului mobil, iar în buzunarele ușilor încap doar o pereche de ochelari și un portofel.
În ciuda faptului că are cinci uși și dimensiuni care-l recomandă ca un model aflat între segmentul mic și cel compact, accesul pe locurile din spate se face destul de dificil pentru că portierele au dimensiuni reduse. Nici spațiul oferit pentru pasageri nu este generos, motiv pentru care nu vă recomand să plecați în călătorii lungi cu toată gașca. Cei 278 de litri ai portbagajului sunt suficienți pentru bagajele a două persoane.
Eu nu as fi introdus Volkswagen Polo GTI in fraza cu "Hot Hatch-uri clasice"; mai potrivit era Fiesta. Polo cam sta intr-un con de umbra de ceva timp...e acolo dar nu-l baga in seama nimeni.