BMW Seria 7 facelift

BMW Seria 7 745e 394 CP Aut8

Motor / Transmisie

4.5

Nu este pentru prima dată când BMW oferă pe Seria 7 un sistem plug-in hybrid de propulsie. Versiunea ante-facelift a vârfului de gamă bavarez putea fi comandată în varianta 740e iPerformance. Cu un motor de 2.0 litri și un motor electric, sistemul hibrid propunea un total de 326 CP și 500 Nm.

Dar noul plug-in hybrid Seria 7 își schimbă atât indicativul, cât și motorizarea. Începând cu actuala generație, clienții vor putea identifica hibridul german sub denumirea de 745e.

Motorul pe benzină are acum 3.0 litri și șase cilindri și este asistat de un motor electric. Unitatea cu combustie internă furnizează 286 de cai putere între 5.000 rpm și 6.000 rpm și 450 Nm între 1.500 rpm și 3.500 rpm. Motorul electric este capabil să dezvolte 113 CP și 265 Nm. În total, sistemul plug-in hybrid benzină+electric pregătit de germani oferă un vârf de 394 CP și 600 Nm.

Sistemul de propulsie pregătit de inginerii constructorului german este unul extrem de interesant. Indiferent de modul de rulare ales, acesta reușește să se achite cu brio de orice situație îi iese în cale.

Cel aflat în spatele volanului va putea opta pentru următoarele moduri de rulare: Hybrid (Standard, EcoPro, Comfort), Electric, Adaptive și Sport (cu posibilitatea personalizării setărilor).

În modul Electric, cele două tone ale lui Seria 7 sunt puse în mișcare doar cu ajutorul motorului electric susținut de energia bateriilor care acum au o capacitate de 12 kWh (+2.8 kWh comparativ cu vechea versiune). În acest mod, vei descoperi un Seria 7 ușor anemic, dar cu puseuri de personalitate atunci când apeși pedala de accelerație până la capătul cursei. Pentru acest mod de rulare, BMW a pregătit și un meniu special în sistemul de infotainment, denumit Battery Control. Cu ajutorul setărilor de aici vei putea cere sistemului să păstreze tot timpul o anumită valoare a nivelului energiei din baterii, energie pe care o vei putea utiliza în viitoarele drumuri urbane. La fel ca în cazul vechiului 740e, actualul Seria 7 plug-in hybrid are o viteză maximă în modul electric de 140 km/h.

Modul Hybrid este cel mai complex. Acesta va încerca să îmbine într-un mod armonios atât resursele motorului pe benzină, cât și resursele motorului electric. În funcție alegerile conexe ale acestui mod (Standard, EcoPro, Confort), vei observa fie un Seria 7 agil și plin de viață, fie o limuzină ușor anesteziată. Spre deosebire de vechiul Seria 7 plug-in hybrid, noua versiune va putea rula doar în modul electric până la o viteză de 110 km/h. Imediat ce treci de această valoare, motorul pe benzină își intră în rol, însă reușește să o facă fără să-i simți intervenția.

Despre modul Sport nu sunt foarte multe de zis: nemții îți vor oferi puțină brutalitate din partea vârfului lor de gamă, însă nu te aștepta la incisivitatea unui Grand Tourer.

Resursele sistemului PHEV sunt livrate de o transmisie automată cu opt rapoarte. Aceasta funcționează fluent, fără să ofere momente de nesiguranță. Pentru această versiune a lui Seria 7, BMW nu oferă padele pentru schimbarea treptelor de viteză.

  • adi_10, marţi, 23.07.2019 10:27

    la cat de mare e ar trebui ca cel care o cumpara sa plateasca 2 impozite in loc de unul. iar pretul este o aberatie. si nici ca design nu imi place in mod deosebit.

  • LEXMARK, marţi, 23.07.2019 11:06

    Mult succes baieti! Anul acesta poate aveti bafta sa vindeti 5, doua din tara si 2,5-3 de afara "putin rulate de la reprezentanta"...

  • dan_grc, marţi, 23.07.2019 11:44

    Ehei, pe olx sunt deja cateva la vanzare, gen 109.999 euro negociabil, deci o lasa sigur la 109.000, o sa sun sa vad daca mai lasa ceva.

  • adi_10, marţi, 23.07.2019 12:34

    @Lexmark - la cate dislike-uri avem e clara treaba. sunt ceva cocalari si pe site-ul asta:)))

  • hazard, marţi, 23.07.2019 12:50

    Grila aia e prea mica. Astept urmatoarea varianta, cand grila va cuprinde si farurile. Si apoi ma plimb cu ea pe plaja , ha! Cocaleeeroo, cocaleeeee--eeero!

  • @hazard, marţi, 23.07.2019 13:50

    Macar nu mai poate spune cineva ca seria 7 se confunda cu seria 5, opulent si impozant.

  • hazard, marţi, 23.07.2019 15:01

    @@hazard eu ma intreb de ce nu au pus si pe porbagaj o grila la fel de mare... Atunci sa vezi opulent si impozant!

  • pipo, marţi, 23.07.2019 16:49

    Nu stiu ce toti ii dati cu cocalero ...eu unul nu vad prea multi indivizi din acea categorie la volanul unui astfel de model . Mai ales ca vorbim de un hybrid aici, fara prea multe valente sportivo/mafiote. Imi pare prea mult trecut spre zona elegantei pt. a mai fi pe placul celor categorisiti de voi mai sus. Nici eu nu agreez grila supradimensionata cu care ne blagosloveste BMW in ultima vreme (am mai scris despre asta pe-aici) dar in cazul de fata nu as putea spune ca imi displace atat de tare asa cum e cazul 7-arului rastignit pe cruce. Una peste alta acest model nu arata rau si imbina frumos si elegant clasicul cu modernul si cu materiale si constructie de exceptie. Nu m-as vedea vreodata intr-o asfel de masina decat printr-o pura intamplare ( sau pe la vreun Uber, mai stii !!??) , dar e clar ca ,asa cum sugereaza si autorul, masina asta degaja prin toti porii un " highclass/top management end use". Asta este targetul lui BMW , iar faptul ca din cand in cand mai apare cate un "Bangle" pe la design ce face sa apara si ceva victime colaterale prin randurile "cocalarilor" romani/estici , nu e problema lui BMW, din contra , asta face ca marca sa aiba expunere si reclama si la 10-20 ani de la productia modelului. p.s : dar mie tot A8 imi place mai mult, asta doar asa pt. statistica.

  • Xdrive, joi, 08.08.2019 21:29

    Okey grila nu e cea mai frumoasa introducere dar totusi eu ma gandesc ca au vrut sa o mareasca gen ca la A8 si totusi sa pastreze simbolul clasic cu cele 2 branhii sau rinichi/plamani etc si ...a iesit ce vedeti. In realitate nu arata asa rau ba chiar impunator din oglinda retrovizoare . Eu unul insa nu inteleg cum sa iti iei S/8 SAU 7 ar dar mic , cu amapatament mic . E ca si cum ai vrut ceva scump dar ai luat de cati bani ai avut :))). Ori seria 5 ori seria 7 LLLLLLL. Simplu.

  • DemisCreed, luni, 16.09.2019 20:50

    O adevarata limuzina care este prietenoasa și cu mediul ! Cât despre comentariile răutăcioase de mai sus .. stați liniștiti băieți , ca nu tot ce nu va permiteți nici sa visați și doar sa salivați , este de cocalar . Frustrarea voastră este maxima !