Interior

4.0

Divizia de performanță a constructorului din Munchen a luat, practic, interiorul Seriei 5 și a presărat puțin praf M. Ai nelipsitele butoane M1/M2 pe volan, care sunt de fapt scurtături către configurația preferată, butonul de pornire/oprire a motorului este roșu, iar pe butonul rotativ iDrive este gravată cu laser logo-ul M.

Ai mai multe variante pentru ornamentele interioare, dar noi le-am avut pe cele din fibră de carbon. Costă 344 de euro, dar merită, zic eu. La fel, merită 473 de euro tapițeria din piele Merino în nuanțele Kyalami/Negru. Pielea Merino este cea mai calitativă piele oferită de BMW și nu este colorată cu vopsele sintetice. Altfel spus, inspiră calitate și miroase a piele "adevărată".

Noi am avut pachetul extins de piele, ceea ce înseamnă că regăsești acest material și în zone care nu sunt, neaparat, la vedere.

În rest, ai aceleași butoane tactile (prea multe) pe care le regăsești în orice Seria 5 obișnuit. Acestea nu răspund întotdeauna prompt la comenzi și este o adevărată aventură să activezi vreo funcție în timp ce conduci.

Să nu mai zic de luminile de avarie pentru că, nu-i așa, trebuie să îi mulțumești celui din spate când te lasă să intri în fața lui.

Consola centrală, transformată și ea într-o suprafață negru lucios, seamănă, până la un punct, cu cea a Seriei 5. Ai câteva butoane în plus, specifice noului M5: Setup (permite reglarea individuală a sistemelor relevante ), M Mode (Road, Sport și Track) și M Hybrid.

Acesta din urmă permite setarea modului de rulare, cum ar fi Electric sau Hybrid. Desigur, ai și un mod care păstrează un anumit nivel de încărcare al bateriei, pentru a utiliza energia când te întorci în oraș, de pildă. Dar, așa cum spuneam, orice mod selectezi, sistemul prioritizează obsesiv modul electric.

Spațiul pe banchetă este generos, chiar și pentru cei cu o înălțime peste medie. Că tot veni vorba, bancheta poate fi dotată cu funcție de încălzire, la fel ca scaunele față.

Sistemul Plug-in Hybrid afectează spațiul de încărcare al portbagajului care, cu toate scaunele în poziție normală, ajunge la 466 de litri (520 de litri pentru un 520i).

Chiar și așa, sedanul de performanță oferă cu aproape 100 de litri mai mult spațiu în portbagaj decât Mercedes-AMG E 53 (360 de litri). Nici Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid nu stă mai bine la acest capitol, având un portbagaj de 421 de litri. 

  • NIET Downsizing, vineri, 16.05.2025 14:03

    C 43 AMG 408 CP 4motion ( 2.0L si cca. 1750 kg.) nu reuseste in regim urban sa coboare sub 17 litri/100 km. !!! P.S. M5 ține cu casa.

  • rotila, vineri, 16.05.2025 14:31

    cum altfel sa testezi o masina de 700 de cai decat pe zapada?

  • Snow, vineri, 16.05.2025 18:56

    Am avut placerea sa conduc modelul anterior. Mi-a placut atat de mult incat - daca nu ar fi impozitul de aproape 10.000 de lei pe an - l-as avea probabil in garaj. La mana a doua se gaseste in jur de 60.000 de Euro. Modelul actual mi se pare prea greu pentru a fi considerat o masina sport. Sper ca atunci cand il voi conduce sa-mi schimb parerea ... dar sunt usor sceptic ! Partea buna : impozitul maruntel, de hibrid. Putin sub 500 de lei pe an.

  • dany, vineri, 16.05.2025 21:11

    Tocmai am vizionat un filmulet cu un Fiat 124 Spider care iesea dintr-o parcare, in forma de spirala aflata la subsolul blocului, printr-un derapaj controlat desi viteza era mica. BMW-ul asta e orice doar masina sport nu. Nu conteaza tehnnologia, nu conteaza ca voi laudati tinuta de drum. Masa aia enorma nu are cum sa nu se simta inertial pe viraje. Toata presa straina critica aceasta masina, toti se stramba si fac grimase prin filmuletele in care e testata.... Asta e masina de autostrada si drumuri lungi, atat.

  • zarnesteanu, duminică, 18.05.2025 02:04

    Masina e de top. Dar din spate arata ca o tipa X-ata.