BMW Seria 2 Coupe facelift

3.0 Benzina Turbo (M240i) 340CP 4x4 Aut8

Tinuta de drum

4.5

Dacă nici BMW nu știe să facă mașini cu o ținută de drum excelentă, atunci cine să pună stăpânire pe acest capitol? M240i xDrive Coupé are sub capotă mai mulți cai decât am văzut eu ultima oară la herghelia din Cislău, iar asta n-are cum să fie un lucru rău. Așa cum vă spuneam și mai sus, resursele oferite de propulsorul cu șase cilindri sunt livrate instantaneu pentru performanțe excelente.

Direcția oferită de M240i xDrive Coupé este una directă, precisă și cu feedback generos pentru cel care se află la celălalt capăt al volanului. Transmisia automată în combinație cu sistemul de tracțiune integrală îți permit să faci multe pe șosea, dar v-am mai avertizat o dată: dacă-i pentru prima dată când te bucuri de asemenea resurse, nu încerca marea cu degetul.

În ciuda faptului că am abuzat de modul Sport și Sport Plus, suspensia nu a fost atât de dură cu spatele meu. Și trebuie să mă credeți și aici, pentru că o dată la câteva săptămâni ”îndur” setările unei mașini de raliu. Nu cădem însă nici în cealaltă extremă, pentru că M240i xDrive Coupé nu-i vreo definiție în ceea ce privește confortul, indiferent de modul de rulare pe care îl alegi. Denivelările scurte îți vor aminti de fiecare dată câte măsele ți-ai plombat în ultimul an. 

  • vianu, marţi, 25.07.2017 12:14

    singurul lucru ce ma nemultumeste la masina asta e ...pielea Alcantara c'mon guys, rly?

  • dan_grc, marţi, 25.07.2017 13:35

    Acestui model nu i se potrivește tracțiunea integrală, nu are nevoie de așa ceva, în rest este o mașină ce subliniază excelent caracterul Bmw, caracter diluat la multe alte modele.

  • Adrian C, marţi, 25.07.2017 15:13

    @vianu Eu zic ca e chiar potrivita alcantara in masinile sport. Pe mine ma nemultumesc stopurile....pare ca sunt neterminate. Daca le lungeau mai mult era mult mai bine.

  • vianu, marţi, 25.07.2017 17:32

    Adrian C initial in articol se vorbea de 'pielea' Alcantara, apoi s-a corectat.:) Despre masina n-am nimic de comentat. Chiar m-ar coafa asa ceva...ramane discutabila linia de design a admisiei de sub numarul de inmatriculare