BMW Seria 2 Coupe facelift

3.0 Benzina Turbo (M240i) 340CP 4x4 Aut8

Interior

4.5

Mai sus vă spuneam că interiorul este zona unde designerii BMW și-au băgat coada atunci când au proiectat faceliftul lui Seria 2. Spre exemplu, zona centrală se întinde pe orizontală, aripioarele din partea de jos a consolei centrale dispar, sistemul de infotainment primește versiunea cu ecran tactil care a debutat acum aproape doi ani pe Seria 7, iar fundalul instrumentarului de bord este complet negru. Am stat de vorbă cu unul dintre oamenii care au proiectat interiorul și mi-a spus că acesta a fost gândit pentru a face un pod între interioarele ”old school”  și cele moderne. În același timp, nemții spun că Seria 2 facelift oferă trei tipuri noi de tapițerie.

Și pentru că noi am mers cu M240i Coupé facelift, lucrurile la interior arată și mai bine. Alcantara, scaune bine profilate, un volan ”sănătos” și spațiu doar pentru doi (regula asta se aplică pentru toate versiunile). Pe bancheta din spate poți să îngrămădești doi amici, dar aceștia vor primi doar oxigen pentru că de spațiu pentru picioare sau cap nu poate fi vorba. Portbagajul lui M240i xDrive Coupé facelift are o capacitate de 390 de litri. La o primă strigare, spațiul pare suficient pentru bagajale pentru o săptămână de concediu. În doi. 

În același timp, Audi S3 oferă un portbagaj cu o capacitate de 325 de litri, dar dimensiunile sale sunt cele mai scăzute din tripleta analizată. Deși nu este greu de intuit, CLA 45 AMG vine cu cel mai mare portbagaj: 470 de litri, dar în același timp are și cele mai generoase dimensiuni. 

  • vianu, marţi, 25.07.2017 12:14

    singurul lucru ce ma nemultumeste la masina asta e ...pielea Alcantara c'mon guys, rly?

  • dan_grc, marţi, 25.07.2017 13:35

    Acestui model nu i se potrivește tracțiunea integrală, nu are nevoie de așa ceva, în rest este o mașină ce subliniază excelent caracterul Bmw, caracter diluat la multe alte modele.

  • Adrian C, marţi, 25.07.2017 15:13

    @vianu Eu zic ca e chiar potrivita alcantara in masinile sport. Pe mine ma nemultumesc stopurile....pare ca sunt neterminate. Daca le lungeau mai mult era mult mai bine.

  • vianu, marţi, 25.07.2017 17:32

    Adrian C initial in articol se vorbea de 'pielea' Alcantara, apoi s-a corectat.:) Despre masina n-am nimic de comentat. Chiar m-ar coafa asa ceva...ramane discutabila linia de design a admisiei de sub numarul de inmatriculare