Toyota Urban Cruiser

Siguranta

3.0
Toyota Urban Cruiser a dezamagit la testele EuroNCAP. Desi fratele sau mai mic iQ a reusit sa adune maximum de cinci stele in cadrul testelor organizate de EuroNCAP, Urban cruiser nu s-a ridicat decat la nivelul a trei stele, protectia oferita pasagerilor adulti fiind de 56%. Astfel, desi lista de dotari standard este completa si include airbaguri frontale pentru sofer si pasager, airbaguri laterale si cortina si airbaguri genunchi sofer, nota modelului la capitolul siguranta scade simtitor din cauza rezultatului in cadrul crash-testelor.
  • io, miercuri, 29.07.2009 20:13

    scump domne scump. Chiar extraordinar de scump

  • miau, miercuri, 29.07.2009 22:56
    excelent consum, pacat de pret achizitie

    Daca datele despre motor sunt reale (consum mai ales) e un campion la cilindrea asta (tinand cont si de masa sa ). Practic la noi el se bate doar cu Honda Jazz datorita pretului. Vanzarile vor fi mici la noi ca si Jazz, e greu sa vinzi masini din segmentul B la pret de C :))

  • Danny, joi, 30.07.2009 08:34
    O CHESTIE PUTUROASA SI SCUMPA

    O CHESTIE PUTUROASA SI SCUMPA este concluzia mea, dupa ce citesc acest articol. Japonezii o vor da rau in bara cu acest model in Romania. daca se vinde in 10 mii cu tva am fi discutata probabil de ceva volum, dar la banii astiaaa va fi multa liniste in show-room urile lor. Pacat de angajatii de la vanzari ca nu au ce vinde nu au cum sa-si ia salariul. Multe marci ar trebui sa o ;asa mai moale cu PRETURILE daca au chef sa mai vanda cate ceva, altfel romanii cumpara la aceiasai bai (10000 euroi) masini de masini si se dau boieri cu ele, aduse din germany pana in 50 -60 de mii km.

  • cezar, joi, 30.07.2009 09:24
    urban cruise

    este o masina destul de frumoasa, dar f scumpa.cu banii astia iti cumperi mai degraba noua mazda 3 .la interior mazda e dementiala,ca sa nu zic de exterior.

  • mAru, joi, 30.07.2009 09:35
    raport pret-performanta

    Nu cred ca este cineva care arunca atatia bani pe o masina care se ridica la performanta lui SANDERO,chiar si japonez sa fie ...trebuie sa dea omului o masina nu o IMPROVIZATIE PENTRU ACEST SEGMENT DE NISA.Este drept ca in urma cu o luna il anuntau si astazi HOPA ...A FOST TESTATA......perioada de aparitie prea rapida .Sa fie clar masina e facuta doar de FIE PE PIATA ...si atat!!!!!!!!

  • mAru, joi, 30.07.2009 09:40
    @Automarket

    unde se face masina,ca si linie de ansamblare????????????

  • Paul, joi, 30.07.2009 09:51

    Mie mi se pare o foarte buna valoare 132 NM in conditiile unei cilindree de 1329 cmc si a unui motor fara turbina sau compresor. De obicei, la un motor normal aspirat valorile de cuplu rareori depasesc primele 3 cifre ale cilindreei. Cat despre pret, intr-adevar, e unul cam mare, insa de aici si pana la a compara Toyota cu Sandero, cum am vazut la cativa 'destepti' de pe-aici, e cale lunga. Pretul asta vine si el cu o calitate si fiabilitate mult peste medie. Un pret cu 10-15% mai redus ar fi pretul corect. Si pentru a nu stiu cata oara, nu timpul de 0-100 si nici viteza maxima nu reprezinta esenta unui astfel de automobil (mesaj adresat atat 'cunoscatorilor' care emit judecati atat de transante de zici ca ar fi adevarul absolut, cat si redactorilor care continua sa dea note mici masinilor motorizate mai modest).

  • Sylver, joi, 30.07.2009 10:14
    @Paul

    De unde stii tu ca finisajul e peste medie? De pilda la Auris plasticele sunt slabe calitativ, printre cele mai slabe din clasa compacta. Si unde mai pui ca se zgarie mai repede decat crema de pe tort.

  • Etienne, joi, 30.07.2009 10:23
    UC - monovolum mic

    Mi se pare ca toata treaba cu cel mai mic si mai ecologic SUV (cele mai mici emisii) e doar un artificiu de marketing; din cauza asta in testele (cel putin cele de la noi) e comparat cu Sedici si SX 4. Si aici gresesc cei de la Toyota si cei din presa care incearca sa ne convinga ca UC e un SUV , de aici si pretul piperat. Insa SUV mic si japonez e Daihatsu Terios, UC nefiind decat un monovolum de clasa mica (din trupa lui Merviva, C3 Picasso, Modus, Idea); dimensiunile exterioare, interioare si dotarile o confirma. Doar pentru ca exista optiunea 4x4 nu inseamna ca avem de a face cu un SUV, garda la sol fiind destul de mica; iar explicatia cu SUV-ul de oras e asa si asa, Sandero Stepway, si daca nu le place unora vezi VW CrossPolo sau decedatul Rover Streetwise, arata cel putin mai SUV decat UC. In concluzie, pentru un succes la vanzari, Toyota ar trebui sa si pozitioneze modelul in alta clasa si astfel sa ofere un pret corect. Poate atunci o voi avea in vedere cand voi cumpara o noua masina

  • semtex, joi, 30.07.2009 11:14
    baieti, mai mult respect ! e un mini land cruiser! =))

    @miau: bine punctat ! esti fata?! stii despre ce vbesti... mai rar asa ceva... De ce sa-ti iei urban cruiser la 15.725 euro cand poti sa-ti iei Sandero Stepway 1.6 la 9200 euro cu un motor ce se preteaza mai bine la drum intins ? In plus iti mai raman si niste bani. 6500 euro mai exact. Ce poti face cu 6500 euro? Pai iti poti lua inca un Logan nou, numai asa ca sa moara vecinii ca tu ocupi 2 locuri de parcare. N-ai nimic cu vecinii? Atunci iti poti redecora integral apartamentul cu 3 camere sau il poti constitui ca avans pentru unul, daca n-ai ce sa mobilezi... daca lucrurile astea sunt prea lumesti si nu te atrag, atunci va puteti cumpara un bilet de avion cursa directa Bangkok, Thailanda (~400euro) si sa va cazati spre delectarea simturilor intr-un hotel de 5 stele din Pattaya timp de 2 saptamani( ~4500euro/14 zile). De acolo porniti la pas prin cluburile cu thailandeze si puteti lua "cursuri de masaj" cu 50 de euro pe noapte... daca va tine! mult noroc!:))

  • Paul, joi, 30.07.2009 12:22
    @Sylver

    Unde am zis eu ca finisajele sunt mult peste medie? Am zis "calitate si fiabilitate", aici referindu-ma la calitatea de asamblare si la faptul ca vizitele enervante in service sunt destul de putine. Nu stiam ca "taria plasticului" a ajuns un criteriu atat de important in decizia de a cumpara o masina. Sau, ca tot romanul, visezi la un Mercedes cu pret de Logan? Poate ca banii economisiti cu plasticul ala tare (care, evident, nu se preteaza la o mana atat de delicata ca a domniilor voastre princiare - de parca ati pipai plastic cand sunteti la volan) s-au dus intr-o mai buna calitate de asamblare, nu crezi?

  • Vasi, joi, 30.07.2009 13:05
    @Paul

    Toyota nu mai e ce a fost odata in materie de calitate a fabricatiei si fiabilitate...imi pare rau sa spun asta, dar in afara de Land Cruiser niciun alt model de la Toyota nu mai are calitatea de odinioara, nici macar Hilux "masina indestructibila"... e trist, dar adevarat ! in prezent renumele depaseste realitatea Iti pot da cateva puncte de reper: CarComplaints.com toyotaproblems.com

  • mihai, joi, 30.07.2009 13:44
    nehotarat

    Desi nu impresioneaza la capitolul motorizare si consum si ceva mai sus avem nota 10 la consum....cum asa?!?

  • ACE, joi, 30.07.2009 14:51
    Calitate Toyota - Pret Toyota

    Am o Corolla de 2 ani cu 20.000 km la bord. Nu am avut nicio problema cu ea....multi spun-scriu PROSTII.......... Consumul mediu e undeva la 6,5-6,7 l/100 km. REAL ! La o masina cu o greutate de aproape 1,5 tone e ceva , nu ? Si isi merita fiecare banut: 18.000 Euro....

  • Sylver, joi, 30.07.2009 15:33
    @Paul

    Calitatea include si modul de asamblare si materialele folosite. Nu conteaza cum e facut materialul, ci mai ales cat timp se tine intr-o stare impecabila si cat timp nu va incepe sa produca diferite zgomote. Din pacate, la capitolul asta masina de cls compacta a marcii toyota, Auris..sufera mult. Si vechea generatie de Avensis sufera. Pt unii conteaza "simfonia" din interior, pt altii nu. Dar macar ultimele modele erau fiabile, insa in ultimul timp tot mai multe voci, articole si martori apar sustinand ca Toyota de fapt platea pt a iesi sus in topuri. Lucru care incepe sa se vada, plangerile sunt nenumarate in ultimii 2-3 ani. Nu am nimic cu marca, insa pe piata noastra raportul calitate/pret la Toyota lasa de dorit. Preturi piperate pt motorizari entry-level si dotari la nivel de Solenza sau Logan.

  • RNR, luni, 24.08.2009 09:17
    @ACE

    Ar fi culmea sa ai ceva la masina cu 10.000 de km pe an ! :)) probabil ai un motor de 1.4 la 97cp, un motor care i l-as recomanda doar lu bunica-mea pensionara... mai e si 17.000 de euro... masina de prosti ! asa ca laaasa-neeee cu corolla !!!

  • Bogdan, duminică, 20.03.2011 11:46
    Apropo de Corolla...

    Si eu am Corolla de 5 ani si nu am avut probleme cu ea. Daca ai una de 1.6 VVti vei fi surprins RNR cat de bine se infige. Cea de 1.4 exceleaza prin consum. Pastreaza-ti pentru tine apelativele ca esti ridicol. Corolla pentru cine nu stie este cel mai bine vandut autoturism din clasa ei din istoria automobilului. Cam multi prosti, nu-i asa bai desteptule?