Nissan Qashqai

2.0 dCi 150CP Tekna 4WD auto

Interior

4.0

Fiind un crossover, Qashqai are poziţie la volan mai înaltă decât în cazul unui hatchback. Unora le place acest lucru, de unde şi alegerea unui crossover, în timp ce alţii sunt mai tradiţionalişti şi preferă să stea "cât mai jos" într-o maşină. Scaunele lui Qashqai sunt confortabile, iar facelift-ul a adus o serie de modificări corecte la nivelul habitaclului acestui model.

Amplasarea comenzilor este ergonomică, iar petrecerea mai multor ore la bordul acestui model nu se lasă cu dureri de spate de la scaune şi nici de la poziţia la volan. Pedalele din aluminiu conferă un aspect sportiv, în timp ce timoneria scurtă te îndeamnă să conduci mai agresiv. Singurul lucru care te temperează este poziţia înaltă la volan.

În ceea ce priveşte spaţiul, nu ne plângem de Qashqai. Este mai spaţios decât o compactă, cu toate că este mai mic decât multe crossovere. Portbagajul oferă 410 litri, suficient pentru bagajele a patru sau chiar cinci persoane. Că tot vorbeam de numărul ocupanţilor, cel de-al cincilea pasager s-ar putea simţi stânjenit la un drum mai lung de tunelul median, dar prezenţa elementului respectiv a fost ascunsă discret şi minimizată. Calitatea materialelor este bună, dat fiind nivelul de echipare de top.

  • Falnic, miercuri, 31.08.2011 15:59

    Nu vreau sa ma numiti carcotas dar mie imi place mai mult Fiat Sedici :)

  • nubster, miercuri, 31.08.2011 16:42
    Nu vreau sa fiu rau...

    Dar de banii astia sincer mai bine merg la VW si cumpar un Tiguan,care arata mult mai bine la interior,ca stii cum e, cand o conduci, stai in ea, nu afara!

  • rzn.ozn, miercuri, 31.08.2011 22:42
    @automarket

    Am facut o comparatie cu ASX-ul testat acum ceva timp la sectiunea aceea de jos de sub pret.(nu stiu cum o numiti voi) Ce mi se pare mie aiurea e: coolness effect: interesanta, NU!, dc? pt ca sunt ceva masini dinastea pe strada si putini sunt aia care vad ca e model nou facelift, asa ca pt restu lumii totul pare la fel de "vechi". Facuta pentru: oras?! 2.0 diesel fara Start-stop e de oras?!, si ASX cu 1.8 diesel cu start-stop e de autostrada acolo unde te "folosesti la maxim" de sistemul asta. Parerea mea e sa lasati doar izolarea fonica in acea sectiune si atat, restul e irelevant.

  • bibi, joi, 01.09.2011 08:40

    Cu Tiguan, mergi doar la cumparaturi si atat

  • Media, joi, 01.09.2011 09:40
    i love qashqai

    @Falnic Ai condus Qashqai?? Fiat Sedici e o caricatura de masina comparativ cu Qashqai. Qashqai sta pe platforma lui, spre deosebire de Sedici care-i proiectat pe vechia platforma de Suzuki SWIFT , care apropo e masina de clasa mica... deci spatiu interior limitat si abilitati offroad mai slabe decat Qashqai. Si asta e doar inceputul... Si sistem "start&stop" ?!? nu mi-as cumpara "start&stop" la diesel indiferent cine-l face...

  • Florin, joi, 01.09.2011 09:42

    Masina buna Qashqai.

  • corect !, joi, 01.09.2011 10:34

    Qashqai e cea mai fiabila japoneza in Europa conform ADAC. http://www.automarket.ro/stiri/nissan-qashqai-a-obtinut-cea-de-a-treia-pozitie-in-topul-fiabilitatii-de-la-35842.html

  • Lc, joi, 01.09.2011 12:37
    Nissan

    Facelift-ul e reusit. E o masina frumoasa. E tot ceea ce omeneste se putea face in acceptiunea notiunii de " facelift ". Am condus masina asta prin oras si pot spune ca e foarte confortabila si usor de parcat

  • iulianiulianb, marţi, 15.11.2011 22:08

    sandero qashqai...

  • alonso, marţi, 16.07.2013 20:22

    o masina foarte sexy dar mai mult de oras decat offroad.