Noua imagine a SUV-urilor

Publicat joi, 28.09.2006 11:15 de Robert Gherghe

Japonezii de la Mitsubishi au ales Parisul pentru a-si lansa noua strategie pe piata SUV-urilor, Outlander Concept.

Pentru Mitsubishi Parisul este un loc plin de amintiri placute, fiind punctul de plecare a celui mai important raliu ( Paris-Dakar), castigat de Pajero de unsprezece ori. Astfel, producatorul nu putea ramane deoparte la editia Salonului Auto din acest an si a folosit acest moment pentru lansarea noii strategii de SUV .

Noua imagine Mitsubishi poarta semnatura Outlander Concept si este o derivata a modelului Outlander lansat in Japonia in 2005. Cu acest nou model, Mitsubishi va ataca piata SUV-urilor, aflata intr-o mare crestere, din Europa.

Outlander Concept prefigureaza platforma globala a segmentului C, platforma pe care se vor baza modelele ce vor fi lansate in urmatorii doi ani. Noul prototip Outlander are o lungime de 4, 64 m si o latime 1,80 m si se remarca prin carcterul sau sportiv si stilul specific masinilor japoneze, elemente care incorporeaza perfect forma trapezoidala a farurilor.

Designul partii din fata remarca dinamica si agresivitatea conceptului, iar jantele de 20 inch sustin linia aceasta a infatisarii exterioare. Caroseria arata ca un invelis metalic dominat de nuanta de rosu combinat cu elemente argintii.

Noul Outlander aduce pasagerilor si soferului placerea de a calatori, multumita nivelului ridicat de securitate, franelor performante, suspensiei individuale pe fiecare roata. Sistemul sofisticat de tractiune integrala, care poate fi activat prin comanda electronica, asigura un comportament bun a masinii si in conditii de trafic sau vreme nefavorabile.

Outlander Concept este propulsat de un motor produs de VW AG: 1,968 cmc si 16 valve. Performantele sunt asigurate de cei 140 de cai putere la un cuplu de 310 Nm, viteza maxima fiind de 190 km/h. Propulsorul va fi dotat cu DPF (Diesel Particulate Filter). O varianta de motorizare pe benzina va fi disponibila mai tarziu si va consta intr-un motor V6 cu MIVEC (variable valve timing technology), viitorul propulsor dezvoltat de Mitsubishi urmand sa aiba 220 cai putere.