De pe Playstation 4 pe circuitul de curse: Audi e-tron Vision Gran Turismo va fi taxiul oficial a competiției Formula E

Publicat marţi, 10.04.2018 10:42 de Daniel Popescu

Conceptul Audi e-tron Vision Gran Turismo dezvoltat inițial pentru jocul Gran Turismo de pe platforma Playstation 4 a fost transformat în mașină de curse care va fi utilizată pe post de taxi în competiția de monoposturi eletrice Formula E.

Cu exact un an în urmă, Audi a dezvoltat un concept virtual pentru jocul Gran Turismo disponibil pe platforma Playstation 4, iar constructorul german a anunțat acum lansarea acestuia în versiune reală.

e-tron Vision Gran Turismo a fost produs într-un exemplar unic care va deveni taxiul oficial al competiției de monoposturi electrice Formula E începând de la etapa care va avea loc la Roma în 14 aprilie.

Audi nu a furnizat detalii tehnice despre e-tron Vision Gran Turismo, însă în versiunea din joc acesta era echipat cu 3 motoare electrice de câte 268 de cai putere care împreună generau 815 cai putere. Două motoare sunt poziționate pe puntea spate, iar al treilea pe puntea față pentru a asigura astfel tracțiune integrală, iar timpul necesar pentru a ajunge la 100 km/h este mai mic de 2.5 secunde.

Audi afirmă că e-tron Vision Gran Turismo devine astfel primul concept din jocul Gran Turismo care beneficiază de o versiune complet funcțională pentru circuitele de curse.

"Suntem mândri de asta. Chiar dacă designul virtual ne oferă o libertate mai mare și posibilitatea de a crea concepte dificil de implementat în realitate, nu am vrut să punem pe roți un vehicul ficțional. Obiectivul nostru a fost o mașină funcțională", explică Marc Lichte, designul șef al Audi.

De altfel, inginerii Audi au avut nevoie de 11 luni pentru a dezvolta unicul exemplar real al lui e-tron Vision Gran Turismo, la bordul căruia vor urca inclusiv clienții și invitații Audi de la cursele de Formula E.

Via Audi