Noi detalii despre Tesla Model 3: primele unități vor fi doar cu tracțiune spate, versiunile de performanță vin peste un an

Publicat duminică, 26.03.2017 09:45 de Daniel Popescu

Tesla Model 3 va fi produs inițial doar cu tracțiune spate, iar o versiune de performanță va sosi peste circa un an, însă nu va depăși Model S.

Tesla Model 3 este unul dintre modelele electrice așteptate pentru finalul acestui an, iar constructorul american a confirmat deja că producția va începe în luna iulie. CEO-ul Elon Musk a ieșit însă la rampă pe rețeaua de socializare Twitter și a dezvăluit câteva noutăți interesante despre noul model.

Astfel, în faza inițială, Model 3 va fi realizat doar cu tracțiune spate, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Model S, întrucât în acest fel producția este mai ușoară. Versiunea cu tracțiune integrală este așteptată într-un orizont de timp de 6-9 luni de la lansarea inițială.

Pe de altă parte, versiunile de performanță ale lui Model 3 își vor face apariția în aproximativ un an, însă Musk a explicat că acestea nu vor fi mai rapide decât Model S, prin prisma bateriei de capacitate mai mare pe care o are acesta din urmă. În plus, Musk a dezvăluit că Model 3 va avea un singur ecran care va combina planșa de bord cu sistemul de infotainment.

Nu în ultimul rând, Musk consideră că a comis o greșeală majoră atunci când a stabilit numele Model 3, întrucât unii clienți sunt tentați să creadă că acesta este al treilea model al constructorului, după numărătoarea tradițională a producătorilor de smartphone-uri. "Am fost un idiot. La vremea respectivă nu am realizat că asta va genera confuzie", a precizat el. Musk a publicat și un scurt clip video cu un prototip Model 3 în acțiune:

Via The Verge