Coreenii joacă la dublu: Hyundai va lansa în 2018 un SUV electric cu autonomie de 320 de kilometri, de două ori mai mare decât Ioniq

Publicat miercuri, 27.04.2016 13:05 de Daniel Popescu

Cel de-al doilea model electric din portofoliul Hyundai va fi un SUV cu autonomie de 320 de kilometri, de două ori mai mare decât cea a lui Hyundai Ioniq.

Hyundai Ioniq este primul model din lume care poate fi hibrid clasic, hibrid plug-in sau pur electric, iar una dintre puţinele critici este legată de autonomia relativ redusă. Versiunea electrică mizează pe un motor care furnizează echivalentul a 117 CP, are o viteză maximă de 150 km/h şi atinge o autonomie de cel mult 169 de kilometri.

Iată însă că producătorul sud-coreean este pregătit să corecteze această deficienţă cu ocazia următorului model electric. Pentru moment, printre puţinele informaţii cunoscute este că noul model va fi un SUV capabil să ajungă la o autonomie de circa 320 de kilometri, adică aproape dublu decât Hyundai Ioniq. "Este adevărat că vom lansa un nou SUV electric", a precizat un purtător de cuvânt al Hyundai pentru publicaţia Korea Herald.

Noul SUV electric de la Hyundai nu are încă un nume cunoscut publicului, însă acesta va fi dezvoltat pe o platformă nouă, iar lansarea internaţională este programată pentru anul 2018.

În prezent, Tesla Model X este singurul SUV electric disponibil pe piaţă, iar acesta ajunge la o autonomie de 489 de kilometri în versiunea 90D. Anul 2018 va aduce în acest segment şi un SUV electric Audi.

Via Electrek

  • laurentiu 29, vineri, 29.04.2016 09:21

    numai minciuni......din 2005 tot lanseaza masini H cell, hibrizi, full electrice..........nici nu stii ce sa alegi.......dar daca te uiti in oferta lor din ultimii 10 ani, vezi adevarul in aceasta privinta (electricele) : NIMIC !!!.......despre produsele lor sint multe lucruri bune de spus, dar vrajeala asta electrica - cum sint ei miezul - ar trebui sa aiba o limita......