CNADNR își remediază greșelile: secțiunea cu probleme a autostrăzii Sibiu-Orăștie este în reparații
După ce a concediat un oficial pe motiv că a anunțat că o secțiune a autostrăzii Sibiu-Orăștie este periculoasă, CNADNR a inițiat restricții de circulație pe acel sector și a demarat o reparație.
CNADNR a introdus restricții de circulație pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie, acestea fiind impuse pentru a opera reparații la calea de rulare și la poduri, titrează Hotnews. Restricțiile sunt impuse pe sensul Orăștie – Sibiu, pe calea 1, de la km 292+450 până la km 270+335, potrivit Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi. Deloc întâmplător, lotul 3 al Autostrăzii Sibiu-Orăștie este același care le-a cauzat constructorilor probleme și a fost inaugurat cu întârziere, fiind ultimul sector inaugurat al acelei Autostrăzi, iar reprezentanții CNADNR care au anunțat problemele în cadrul unor emisiuni televizate au fost sancționați serios de către această regie.
Fost ministru al Transporturilor: "Trebuie oprită circulația pe lotul 3 din autostrada Sibiu-Orăștie
Reparațiile vor fi făcute, conform contractului, de italienii de la Impregilo, care au fost și constructorii inițiali ai sectorului. Constructorul va lucra și în zona viaductului Aiciliu, un segment în care au fost înregistrate alunecări de teren, iar CNADNR anunță că va apela la altă companie de construcții dacă italienii nu vor reuși să repare și această secțiune, toate lucrările fiind derulate pe cheltuiala și riscul constructorului.
Autostrada Pitești-Sibiu este cu un pas mai aproape: lucrările ar putea începe în 2016
Expertiza tehnică a sectorului, publicată de CNADNR, relevă apariția și evoluția unei tasări structurale cauzată de execuția necorespunzătoare a lucrărilor la corpul autostrăzii. În raportul oficial de expertiză este infirmată posibilitatea avarierii lucrării pe fondul alunecărilor de teren raportate în zonă de mai mulți localnici, susținute și de dovezi foto/video și relatate în presă.
România a inaugurat prima legătură pe autostradă cu un alt stat european
Via Hotnews | Sursă foto
CNADNR isi remediaza greselile daca se desfiinteaza si pleaca toti acasa, adica nu chiar toti acasa, unii trebuie sa plece la puscarie, pentru ca da cu virgula, la ce buget au avut in ultimii 10 ani, cred ca si-n Congo se facea mai mult si se fura mai putin.