Raikkonen va testa un monopost Renault în 23-24 ianuarie

Publicat luni, 09.01.2012 17:40 de Daniel Popescu

Kimi Raikkonen va pilota în 23 şi 24 ianuarie un monopost Renault din sezonul 2010, potrivit presei franceze.

Lotus, echipa care până anul trecut a concurat sub numele Renault, a definitivat planurile pentru acomodarea lui Kimi Raikkonen cu un monopost de Formula 1 la revenirea în competiţie după o absenţă de două sezoane.

Astfel, potrivit publicaţiei franceze AutoHebdo, Raikkonen va testa un monopost Renault R30 din sezonul 2010 pe circuitul de la Valencia în zilele de 23 şi 24 ianuarie.

Informaţia nu a fost încă confirmată de reprezentaţii echipei de la Enstone, însă finlandezul a afirmat încă de la emnarea contractului cu Renault că urmează să evalueze un monopost recent până la sfârşitul lunii ianuarie. Unicul scop al testului va fi ca finlandezul să se acomodeze din nou cu un monopost de Formula 1, întrucât în ultimii doi ani a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri şi în câteva curse din NASCAR.

Revenirea propriu-zisă va avea însă loc în luna februarie, când Raikkonen va participa alături de noul său coechipier, Romain Grosjean, la prima sesiune de teste de pe circuitul de la Jerez. Până în prezent, Lotus nu a confirmat dacă va participa la aceasta sesiune cu noul monopost pentru sezonul 2012 sau dacă va alege să utilizeze monopostul de anul trecut, aşa cum vor proceda rivalii de la Mercedes.

Via | AutoHebdo

  • mobius, luni, 09.01.2012 20:37
    revenire...

    Cel putin in acest sezon Grosjean va fi peste Raikonen si nu cred ca gresesc.

  • Gratziela, luni, 09.01.2012 22:30
    morbidus

    Cred ca gresesti. Inteligenta ta de masa se bazeaza pe patternul Mercedes pe care nu l-ai priceput

  • mobius, luni, 09.01.2012 22:52
    Gratie-la

    Sunt linistit, sunt totusi unii care le pricep pe toate si chiar daca schiopatat vor impinge lumea un pic mai incolo.