Controverse majore privind introducerea a trei monoposturi

Publicat sâmbătă, 29.08.2009 13:28 de Daniel Popescu

Ferrari este cel mai aprig sustinator al introducerii unui al treilea monopost de echipa, McLaren este de acord cu anumite conditii, in timp ce Williams sustine ca va bloca aceasta initiativa.

Un nou scandal este pe cale sa izbucneasca in Formula 1, de data aceasta intre constructorii cu influenta si echipele independente.

Ideea lansata recent de Ferrari care vizeaza posibilitatea unei echipe de a concura cu trei monoposturi va fi discutata la Marele Premiu al Italiei din 13 septembrie, insa conceputul naste deja controverse in randul rivalilor. Ferrari sustine ca utilizarea a cate trei monoposturi de catre marile echipe cu un al treilea pilot de valoare ar imbunati spectacolul din Formula 1, mai ales ca italienii mizeaza pe revenirea lui Michael Schumacher in sezonul urmator.

Rivalii de la McLaren Mercedes nu sunt insa la fel de incantati de aceeasta propunere. McLaren sustine ca exista alte metode prin care spectacolul din Formula 1 poate fi imbunatatit pentru fani, motiv pentru care va fi de acord cu conceptul unui al treilea monopost doar daca acesta va fi oferit unui tanar pilot. Britanicii considera acest lucru ar ajuta tinerele talente sa faca mai repede pasul spre Formula 1, insa nu isi vor da acordul ca o echipa sa alinieze trei piloti valorosi, intrucat acest lucru nu ar conduce la un spectacol mai bun.

Cea mai radicala pozitie a fost luata de Williams, care a avertizat ca va bloca orice propunere pe aceasta tema intrucat nu doreste sa le ofere un avantaj strategic marilor echipe.

Introducerea a cate trei monoposturi de echipa incepand din sezonul 2010 are nevoie de o aprobare unanima din partea tuturor team-urilor. Totusi, echipele ar avea nevoie doar de o majoritate simpla pentru a concura cu 3 monoposturi incepand din sezonul 2011.

Via | Autosport

  • ctlnmihai, sâmbătă, 29.08.2009 14:18
    Controverse majore privind introducerea a trei monoposturi

    Buna ideea Mclaren cu un debutant in al -3-lea monopost

  • diesel08, sâmbătă, 29.08.2009 14:20
    Schumy.

    nu stiu cat de buna este,depinde de calitatea debutantului.Personal as vrea sa-l mai vad pe Schumy pe pista.Pana la urma de-aici porneste totul.

  • mad79, sâmbătă, 29.08.2009 15:01
    ceau

    Ron Dennis,a pus,prin mai-iunie,cred,ca formula1,nu si-ar permite costurile,de a alinia trei masini,pentruo echipa,pentru ca oricum,ar fi 12-13 echipe in viitorul sezon,iar infrastructura multor circuite nu ar face fata.unde mai pui ca daca se concureaza cu 3 masini,sa fii singur ca Mclaren si Ferrari,se vor concentra ca toate cele 3 masini sa castige,asa ca este exclusa aceasta varianta!numai visatorii ,pot visa la o asemenea idee fantasmagorica.a,era sa uit daca ar i doar 6 echipe,cu 3 masini,atunci controlul lui Bernie,asupra lor s-ar diminua drastic,asa ca iarasi cade ideea!

  • Demolatorul_vega, sâmbătă, 29.08.2009 16:04
    fisichela

    dc. nu l-ati bagat si pe el in grila la pariuri pt. pole si castigator cursa ?!

  • wolful, sâmbătă, 29.08.2009 16:41
    complicat !

    ce inseamna un pilot de valoare ? , ce contract are? ce vechime are in F 1 ? sau va fi o comisie care va superviza participarea celui de al 3 lea. McLaren unde l-ar baga pe Hamilton sau Vettel??? Nu stiu daca Ferrari vorbeste prostii sau ceilalti ?

  • NeoGalaxy, duminică, 30.08.2009 17:58
    @Al 3-lea monopost

    Prostii, fie ca este un pilot tanar sau talenta sau cu experienta singura chestie este ca mai multe monospoturi inseamna mai mult spectacol. Oricum McLaren nu a mai promovat de mult piloti tineri in afara de Lewis eu nu stiu un alt exemplu asa ca ceea ce spun ei este de gargara, Williams oricum nu-si permite al 3-lea monopost asa ca... alta gargara. Multe monoposturi = spectacol. Oricum singurul spectacol care poate exista este dat de numarul de busiti la start pentru ca depasiri sunt putine rau. Si oricat ne-am dori spectacol, pentru ca suntem fani ai unei echipe ne dorim ca ei sa castige si restul sa faca spectacol. Asta evident daca nu suntem fani McLaren care sunt poate cei mai egoisti dintre toti fanii Formulei 1. (am uitat sa spun ca sunt si ranchinuosi.)