Ssangyong, în căutarea unui proprietar nou. Contractul cu Edison Motors, anulat

Publicat joi, 31.03.2022 17:49 de Tiberiu Safta

Ssangyong se află, din nou, în căutarea unui proprietar, după ce acordul cu Edison Motors a fost anulat. Cea din urmă companie, producătoare de autobuze electrice, a preluat constructorul sud-coreean în ianuarie, însă nu a plătit la timp suma necesară pentru preluarea completă a lui Ssangyong înainte de termenul limită, stabilit pentru 25 martie.

Povestea tumultuoasă a mărcii Ssangyong continuă. După ce părea că viitorul mărcii este asigurat ca urmare a unei perioade de insolvență și control judiciar, constructorul sud-coreean este nevoit să caute un nou proprietar. Asta vine la doar două luni după ce Edison Motors, o companie de autobuze electrice, a preluat Ssangyong.

Potrivit publicației Automotive News, se pare că Edison Motors nu a putut să plătească suma de 205 milioane de euro pentru preluarea completă la timp a constructorului coreean. Termenul limită pentru această plată fusese stabilit pentru 25 martie.

Anterior, Ssangyong a fost controlat de Mahindra, o companie producătoare de mașini din India. Din cauza problemelor financiare, constructorul coreean a intrat în faliment în 2020 și a fost plasat sub control judiciar în anul următor. În 2021, Ssangyong a reușit să vândă 84.496 de mașini, cu 21% mai puține decât în 2020. Vânzările europene au crescut, însă, cu 15% în ultimul an.

În pofida problemelor majore de care are parte Ssangyong, acesta continuă să producă și să comercializeze mașini la nivel mondial. Recent, constructorul coreean a oferit și câteva imagini cu două viitoare modele, numite J100 și X200.

via Carscoops