Video. Viitorul BMW Seria 2 Coupe, surprins în timpul testelor: modelul va fi disponibil și în variantă cu roți motrice spate

Publicat marţi, 22.09.2020 11:34 de Cornel Șocariciu

Prototipul viitorului Seria 2 Coupe a fost spionat în timpul testelor de la Nurburgring. Modelul ar urma să fie prezentat în 2021 și, spre deosebire de actualul Seria 2 Gran Coupe, va fi disponibil în versiuni cu roți motrice spate.

Inginerii, tehnicienii și designerii BMW lucrează deja la o nouă generație Seria 2 Coupe, iar recent, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul sesiunilor care au avut loc pe circuitul german de la Nurburgring.

Debutul noului Seria 2 Coupe ar urma să aibă loc în a doua parte a anului viitor, iar sursele spun că modelul de clasă compactă nu va utiliza platforma cu roți motrice față disponibilă pe noile Seria 2 Gran Coupe și Seria 1. În schimb, viitorul coupe va folosi o versiune îmbunătățită a arhitecturii CLAR, aceeași platformă pe care BMW o utilizează atât pe modelele mai mari, cât și pe actualul Z4.

În aceste condiții, noul Seria 2 Coupe va putea fi comandat și într-o configurație cu roți motrice spate. Aceleași surse spun că noua gamă de motorizări va include propulsoare pe benzină cu trei și patru cilindri, iar pe listă se află inclusiv o variantă semnată M Performance.

Fanii variantelor de performanță vor găsi în oferta nemților și un M2 Coupe. Conform zvonurilor, modelul de clasă compactă va folosi o motorizare de 3.0 litri cu șase cilindri derivată din cea a viitoarelor M3 și M4.

Din punct de vedere estetic, viitorul Seria 2 Coupe va prelua o parte dintre elementele de design pe care le-am văzut deja pe noul Seria 4 Coupe, dar va folosi și câteva dintre liniile actualului Seria 2 Gran Coupe (foto).