VIDEO: Noul Jaguar XJ va avea o structura din aluminiu

Publicat vineri, 26.06.2009 13:37 de Bogdan Mirică

Un nou teaser al viitorului Jaguar XJ dezvaluie faptul ca modelul de lux, ce se va bate cu Mercedes S-klasse, va dispune de o structura din aluminiu.

Jaguar continua sa pregateasca publicul de lansarea noii generatii a modelului XJ, rivalul modelelor BMW Seria 7 si Mercedes S-Klasse. Britanicii au publicat un nou teaser video al viitoarei limuzine, de aceasta data pentru a explica structura din aluminiu de care se va bucura modelul.

Mick Mohan, directorul liniei de modele Jaguar, a declarat ca "aluminiul este materialul perfect, pentru ca reduce masa totala oferind in acelasi timp rigiditatea de care XJ are nevoie."

Jaguar anunta de altfel ca noua generatie va oferi cel mai bun consum si cele mai mici emisii de CO2 din clasa sa, desi in gama se asteapta sa intre un V8 supraalimentat, de 5.0 litri, 510 cai putere si 625 N.

Noul Jaguar XJ va fi dezvaluit oficial pe data de 9 iulie, primele exemplare urmand sa fie livrate spre sfarsitul acestui an.

  • NeoGalaxy, vineri, 26.06.2009 14:03

    Sunt curios daca vor folosi pe viitor darulul cu vre-un alt compus (aliaz daca vreti) pentru sasiurile masinilor super sportive. Aluminiul este usor si flexibil dar si rezistent. Oricum interesant de urmarit aceste dezvoltari. Pana la sasiuri din fibra de carbon sau nanostructuri de carbon mai au dar viitorul arata foarte interesant de urmarit :)