Veniturile nete ale General Motors au crecut în trimestrul doi cu 89%

Publicat sâmbătă, 06.08.2011 11:10 de Cornel Șocariciu

Oficialii General Motors au declarat că veniturile nete înregistrate în cel de-al doilea trimestru al acestui an de compania pe care o conduc au crescut cu 89 de procente.

Gigantul american General Motors se află pe o pantă ascendentă în ultima perioadă. Oficialii companiei au anunţat venituri nete pentru al doilea trimestru care pot fi atribuite acţionarilor comuni în valoare de 2.5 miliarde dolari, marcând astfel, cel de-al şaselea trimestru consecutiv ce a adus profit companiei. Aceste cifre se traduc printr-o creştere de 89 de procente comparativ cu cel de-al doilea trimestru al lui 2010, an în care venitul net al GM a fost de 1.3 miliarde dolari.

Comparativ cu al doilea trimestru al lui 2010, profitul a crescut cu 6.2 miliarde dolari, până la 39.4 miliarde dolari. Profitul operațional înainte de deducerea dobânzilor și impozitelor a fost de 3.0 miliarde dolari comparativ cu 2.0 miliarde dolari în cel de-al doilea trimestru al anului trecut.

"Investiţiile GM în economia de carburant, design şi calitate sunt profitabile pe întreg globul, în timp ce creşterea cotei de piaţă globale şi rezultatele financiare se mențin. Progresul nostru a fost constant şi ne pregătim să lansăm multe alte modele noi în decursul acestui an, inclusiv Chevrolet Sonic în America de Nord, Opel/Vauxhall Zafira în Europa şi Baojun 630 în China, pentru a susţine în continuare această creștere", a declarat Dan Akerson, Preşedinte al consiliului de administraţie şi director executiv.

"Veniturile şi fluxul de numerar sunt constante şi intenţionăm să îmbunătăţim principiile de bază ale mărcilor puternice, produselor de excepţie şi pârghiilor operaţionale, pentru a obține o creştere profitabilă în toată lumea", a declarat Dan Ammann, vicepreşedinte executiv şi director financiar.

Via | GM

  • GM, sâmbătă, 06.08.2011 12:38

    Bravo,Akerson! Gigantul numarul unu in lume a reinnascut.Si cand te gandesti ca acum 3 ani era in faliment... GM detine puterea!

  • Sprank, sâmbătă, 06.08.2011 14:04
    cu cap

    Era si noraml ca nu toti sunt indoctrinati cu masinile nemtesti. PS GM nu e pentru fitosi!

  • dan_grc, sâmbătă, 06.08.2011 14:49

    @GM Ai dreptate, doar ca a primit niste miliarde de la statul american, nu ca ar fi dat chiar faliment daca nu primea dar ar fi fost intr-o situatie mult mai grea, asa e cu capitalismul asta, cand e greu te salvezi cu bani publici, pai Saab daca primea macar 20% de la statul suedez din cat a primit GM acum era intr-o situatie mai buna. Sa curga voturile. @Sprank Pt tine orie masina germana e pt fitosi?

  • Optimus, sâmbătă, 06.08.2011 19:35

    La revedere, Toyota! GM a urcat deja pe primul loc in clasamentul celor mai mari constructori auto.

  • SaabCuantic, duminică, 07.08.2011 09:02
    @dan_grc

    Mda, este foarte adevarat ce ai spus despre statul suedez cu privire la SAAB, dar eu as mai adauga si indiferenta crunta a companiei-mama SAAB Aero&Systems, careia, imbatata de profiturile ei de anvergura, nu-i pasa de un fost madular al ei care ii poarta numele...

  • @Sprank, duminică, 07.08.2011 11:22
    @Sprank

    Bai cand va aud.. tu cu GM si altul cu Dacia.. ca nu sunt pentru fitosi.. o tot tineti intr-una asa.. deci gata frate daca n-ai masina X care imi place mie esti un fitos si jumatate. Scapati de melteneala si Romania o sa fie un loc mai bun.

  • george, luni, 08.08.2011 10:50
    GM CHIAR A DAT FALIMENT

    @ dan_grc In ciuda inundatiei de fonduri dinspre guvernul american si, in acelasi timp, bolsevic, GM si Chrysler au dat faliment (au intrat sub prevederile Capitolului 11, ca sa folosim un pic de "corporate bullshit"). in perioada 2007 - 2010 GM si Chrysler au primit peste 80 de miliarde de dolari si tot au dat faliment AMANDOUA. Dupa care au fost curatate de "active toxice" si au inceput fresh intr-o piata in care alti fabricanti nu au beneficiat de astfel de facilitati. Concurenta loiala, ce sa mai, cum ii sta bine unei adevarate economii de piata...