Variantă decapotabilă pentru Toyota Century SUV, creată pentru luptătorii de sumo

Publicat marţi, 16.01.2024 11:43 de Tiberiu Safta

Toyota a prezentat oficial noul Century SUV Convertible, varianta decapotabilă a SUV-ului său de lux. Noul model este creat special pentru paradele viitorilor campioni de sumo.

În cadrul unui turneu național de sumo din Japonia, Toyota a prezentat oficial noul Century SUV Convertible, varianta decapotabilă a SUV-ului de lux. Noul model a fost, de altfel, dezvoltat la cererea unui fost luptător de sumo, iar această mașină va fi folosită la paradele viitorilor campioni ai acestui sport.

Design-ul exterior al lui Century SUV Convertible este, în mare parte, neschimbat. În schimb, plafonul, împreună cu montanții B și C, au fost eliminați, de unde rezultă o decapotabilă cu 4 uși. Deocamdată, modelul este construit doar într-un singur exemplar, vopsit în alb și cu un interior crem.

Mai mult, caroseria noii variante decapotabile este acum ranforsată, iar în habitaclu s-a creat mai mult spațiu pentru a putea transporta doi luptători de sumo. Inclusiv suspensia este revizuită pentru a face față greutății în plus. Cei din spate beneficiază și de o podea înălțată, alături de un spațiu mai mare în zona picioarelor.

Toyota nu a dezvăluit niciun detaliu tehnic despre noul model. Cel mai probabil, noul SUV decapotabil primește același motor V6 hibrid cu încărcare la priză văzut la varianta obișnuită a lui Century SUV. Acest motor livrează 412 cai putere și oferă o autonomie de 69 de kilometri în modul electric. Puterea este transmisă către toate roțile, iar motorul este cuplat la o cutie automată variabilă.

Noua Toyota Century SUV Convertible va deveni mașina oficială a Asociației Japoneze de Sumo din 2025. Anul viitor se vor împlini 100 de ani de la înființarea asociației.

via Toyota