Timbrul de mediu 2013 va fi votat mâine în Guvern
Guvernul României va vota mâine, 19 februarie 2013, proiectul de lege privind timbrul de mediu. Potrivit declaraţiilor anterioare ale Premierului României, proiectul va fi avizat prin ordonanţă de urgenţă.
Timbrul de mediu, respectiv proiectul care dictează aprobarea sa, va fi votat în şedinţa de Guvern de mâine, 19 februarie 2013. Dacă acesta va fi aprobat de Executiv, acesta va intra în vigoare la 15 zile de la publicarea în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că birul va fi plătit, cel mai devreme, începând cu data de 15 martie 2013. Pentru a asigura aplicarea rapidă a noului bir, proiectul va fi avizat prin ordonanţă de urgenţă, nu prin proiect de lege.
Noul timbru de mediu implică o taxare diferenţiată a automobilelor cu motoare diesel faţă de cele echipate cu motoare pe benzină, situaţie care devine problematică doar pentru vehiculele ale căror emisii de CO2 sunt trecute în cartea de identitate. Practic, automobilele cu motoare diesel vor avea un timbru de mediu cu un cuantum mai mare. În cazul motoarelor Euro 3 şi Euro 4, cuantumul timbrului de mediu este mai mare decât cel al taxei auto în formula 2012. Pentru unele autovehicule echipate cu motoare Euro 5, timbrul de mediu are un cuantum mărit faţă de taxa auto 2012, dar diferenţa este mică în majoritatea cazurilor. Hibrizii, vehiculele electrice şi automobilele cu motoare Euro 6 nu plătesc timbrul de mediu. În cazul automobilelor cu motoare, Euro 2, Euro 1 şi Non-Euro, timbrul de mediu are un cuantum redus semnificativ faţă de formula precedentă a taxei auto.
Potrivit declaraţiilor anterioare ale premierului Victor Ponta, timbrul de mediu va fi aprobat de Guvernul României. Noul timbru de mediu promite să rezolve mai multe probleme legate de formula din 2012 a taxei auto. Mai precis, timbrul de mediu 2013 se doreşte a fi neprotecţionist, evitând favorizarea reînmatriculării automobilelor înregistrate deja în România în faţa vehiculelor rulate de import. Însă, formula actuală a timbrului de mediu ar putea să le aducă neplăceri multor şoferi din România, care se vor trezi cu cheltuieli însemnate în vederea transcrierii dreptului de proprietate al unui vehicul pe care vor să-l cumpere, respectiv în cazul unui vehicul pe care vor să-l vândă.
Via Gandul
o sa plateasca mata timbu de moloz