Studiu Asisoft: Parcul auto din România are o vârstă de şapte ani
Un studiu care a urmărit vechimea parcului auto din România a arătat că vechimea medie a parcului este de şapte ani. Majoritatea autovehiculelor din ţara noastră sunt mai vechi de 10 ani.
Parcul auto din România a îmbătrânit faţă de 2008, anunţă Asisoft, o compania care a realizat un studiu în privinţa acestui aspect. Cei de la Asisoft furnizează soluţii informatice companiilor de asigurări, iar clienţii le-au solicitat o analiză a vârstei parcului auto din România. Ultima analiză de acest gen publicată arăta, în 2008, că vârsta parcului auto din România este de patru ani şi jumătate. Însă, patru ani mai târziu, în 2012, parcul auto al României avea o vârstă de şapte ani. Studiul a însumat cele 5.71 milioane de autovehicule înmatriculate în România.
Potrivit realizatorilor studiului, 3% dintre autovehiculele din România aveau o vechime de 0-2 ani în 2012, 12% aveau o vechime de 3-5 ani, iar 31% aveau o vechime cuprinsă între 6 şi 10 ani. Însă, majoritatea autovehiculelor din România au o vârstă mai mare de 10 ani, 54% dintre autovehiculele incluse în studiu la finalul lui 2012 fiind încadrate în această categorie de vechime. Realizatorii studiului estimează că sunt necesare aproximativ 1.2 milioane de automobile noi vândute într-un an pentru a putea întineri parcul auto din ţara noastră.
Dacă ne uităm la anul de vârf al vânzărilor de automobile noi în România, 2007, observăm că piaţa avea 350.000 unităţi pe an. În 2012, doar 87.500 de automobile noi au fost cumpărate în ţara noastră, spun datele citate de Agerpres. Practic, cifrele ne arată că întinerirea parcului auto din România este aproape imposibilă, chiar şi cu programul Rabla în plină derulare şi cu vânzări la nivelul maxim atins vreodată în ţara noastră.
Via Agerpres | Foto Citynews
Salarii mari + sigure = masini multe noi ! Ex bugetari,ingineri, medici sa aiba un salariu min de 1500 eur net si toata criza se rezolva pt ca oamenii vor avea bani si vor cumpara de toate si cei care vand vor face profit si vor avea de unde sa dea 1500 euro salariu la om ca da merge treaba si daca ne gandim este ff simplu. Dati la bugetari salari mari cu finantare UE si apoi nu mai merge nici dracu pe 300-400 euro net daca vecinu castiga 1500 ...simplu nu ?!