Stellantis va folosi sistemul AI de la CloudMade pentru dezvoltarea de software pe mașini

Publicat joi, 25.01.2024 13:21 de Silvian Irimia

Stellantis a cumpărat de la compania CloudMade modele de învățare automată, brevete și sisteme de inteligență artificială pentru a îmbunătăți dezvoltarea de software al mașinilor.

Stellantis a achiziționat sistemul de inteligență artificială și alte active ale companiei de tehnologie CloudMade pentru a îmbunătăți dezvoltarea platformei sale STLA SmartCockpit.

Această achiziție cuprinde modele de învățare automată, drepturi de proprietate intelectuală și brevete. Ca parte a tranzacției, 44 de ingineri și dezvoltatori de software de la CloudMade, specializați în dezvoltarea tehnologiei AI, se vor alătura Stellantis.

Stellantis a subliniat faptul că sistemul AI al CloudMade este o soluție de vârf în industrie pentru colectarea și analizarea seturilor de date auto. A avut un rol crucial în transformarea experienței utilizatorului în mașină și mobilitate în ultimul deceniu. Arhitectura cadrului CloudMade folosește trei abordări de învățare pentru a maximiza valoarea datelor.

Yves Bonnefont, Chief Software Officer al Stellantis, a declarat: „Achiziționarea capacităților AI inovatoare ale CloudMade va accelera călătoria noastră de dezvoltare pe STLA SmartCockpit și ne va ajuta să atingem obiectivele noastre Dare Forward 2030."

Bonnefont a mai subliniat că această tehnologie adaptabilă va permite găsirea de soluții de mobilitate inteligente cu o viteză și flexibilitate mai mare. Platforma SmartCockpit va include aplicații bazate pe AI, precum navigație, asistență vocală activată de Alexa, servicii de plată și multe altele.

Software-ul reprezintă pentru Stellantis o modalitate de a se apropia de clienți, încercând să înțeleagă nevoile acestora în timp real.