Ssangyong are un nou importator în România

Publicat marţi, 11.06.2013 10:58 de Sebastian Toma

Wallis Automotive Europe Ltd. este noul importator exclusiv al mărcii Ssangyong în România. Pentru moment, marca are doi concensionari autorizaţi - Auto Cobălcescu în Bucureşti şi Expocar Trade în Constanţa.

Ssangyong are un nou importator pentru piaţa din România. Wallis Automotive Europe Ltd. este noul distribuitor exclusiv al mărcii şi va lansa în vară gama nouă a constructorului asiatic. Vor fi disponibile modelele Kornado, Rexton W, Actyon Sports şi noul Rodius. În primă fază, marca Ssangyong va fi accesibilă prin concesionarii Auto Cobălcescu Srl din Bucureşti şi Expocar Trade Srl din Constanţa. Distribuitorul exclusiv al mărcii asiatice a demarat deja o procedură de selecţie şi nominalizare a partenerilor autorizaţi, urmând să deschisă concesionari autorizaţi în Iaşi, Bacău, Braşov, Cluj Napoca, Oradea şi Timişoara.

Constructorul asiatic Ssangyong este deţinut de grupul indian Mahindra&Mahindra. Indienii i-au achiziţionat în 2010 şi de atunci asigură baza financiară a mărcii pentru dezvoltarea planificată în următorii ani. Între 2013 şi 2017, Ssangyong va lansa cinci modele complet noi şi îşi propune să dubleze volumul global de vânzări, ţinta pentru 2017 fiind de 300.000 de unităţi pe an.

Ultima lansare în gama Ssangyong este reprezentată de monovolumul Rodius, prezentat la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a anului curent.  Noul Rodius are o lungime de 5.130 milimetri, o lăţime de 1.915 milimetri şi o înălţime de 1.815 milimetri. Ampatamentul este de 3.000 milimetri. În standard, Rodius va fi echipat cu un motor diesel de 2.0 litri, care dezvoltă 155 CP şi este cuplat fie unei transmisii manuale cu şase trepte, fie unei automate cu cinci rapoarte. Ulterior, gama Rodius va include şi un motor V6 de 3.2 litri, alimentat cu benzină. Constructorul din Coreea de Sud va oferi tracţiunea integrală ca dotare opţională.

Via Ssangyong