Șoferii agresivi vor putea fi reclamați online

Publicat luni, 28.10.2024 16:27 de Tiberiu Safta

Ministerul Afacerilor Interne a lansat o nouă platformă online prin care șoferii agresivi vor putea fi reclamați. Pentru moment, doar persoanele înregistrate vor putea face astfel de sesizări online.

Șoferii care au un comportament agresiv în trafic vor putea fi acum reclamați online pe o nouă platformă lansată de Ministerul Afacerilor Interne. Platforma a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, însă doar persoanele care sunt înregistrate pe platformă vor putea face sesizări legate de comportament agresiv în trafic. De asemenea, vor fi luate în considerare doar înregistrările video cu faptele agresive.

Astfel, conform MAI, sesizarea va trebui să conțină următoarele date: nume, prenume, CNP, numărul de telefon, adresa de corespondență, o declarație pe proprie răspundere, data, ora și locul unde au avut loc comportamentele agresive și semnătura.

"Prevenirea și combaterea violențelor în trafic reprezintă un domeniu prioritar de acțiune pentru Poliția Română, ce presupune concentrarea eforturilor instituționale, identificarea și implementarea de noi mecanisme de lucru, astfel încât victima să fie protejată, iar agresorul sau agresorii să fie trași la răspundere", se arată comunicatul oficial MAI.

Șoferii care sunt prinși cu un comportament agresiv în trafic pot primi o amendă cuprinsă între 660 și 825 de lei, iar permisul de conducere este suspendat pentru 30 de zile.

via MAI

  • Mihai, luni, 28.10.2024 20:36

    Foarte bine. Metoda se practica cu succes prin multe tari, era si cazul sa se implementeze si in Romania.

  • Matei_cel_nou, luni, 28.10.2024 23:19

    Se practica de mult și cu mult succes în Marea Britanie. E de ajuns să trimiți un video.

  • George Simion, marţi, 29.10.2024 05:11

    da, toti securistii vor isi vor face un hobby nou. totusi m-as mira sa nu fie amendati si cei care filmeaza, sa nu incalce ei nimic.

  • Gigi Carbit, marţi, 29.10.2024 08:58

    M-am conectat la platforma. Numai statul roman putea face ceva atat de util, insa atat de greu de utilizat. O aplicatie pe telefon de ce n-au facut? era mult mai usor de utilizat.

  • oricine, marţi, 29.10.2024 09:00

    Ne îndreptăm spre patria târtanilor. Am mers duminică la exterior și erau doi patrioți care mergeau cu 65 km/h când viteza legală era de 90 au făcut trenuleț în spatele lor pentru că erau urmați de alții asemenea lor care nu știau să depășească. Și dacă îi depășești te claxonează că ei nu depășesc dar țin aproape de ăia din față și ăi ofensezi. Sau tâmpiții care opresc la 10 metri de semafor dacă sunt primii sau mai lasă un spațiu de o mașină față de cei din față. Sau ăia care își verifică telefonul și îi doare la bască de cei din spatele lor. Eu zic că ăștia trebuie premiați

  • ds, marţi, 29.10.2024 10:07

    Păcat că nu se poate face decât o sesizare pe lună, sper să se schimbe treaba asta. Am o scârbă profundă pentru șmekerii care fentează coloanele la semafor.

  • gigi, marţi, 29.10.2024 10:15

    Frectie. Sa se puna camere care amendeaza automat soferii, pentru toate contraventiile din trafic, parcare pe trotuar, circulat pe trotuar, trecut pe rosu, neacordare prioritate, depasire limita de viteza, etc.). Sunt astfel de sisteme peste tot. Problema este politia, atat. Nu sunt in stare sa faca nimic.

  • Matei_cel_nou, marţi, 29.10.2024 11:09

    "Securiștii" :)) Nasoală boală.

  • Dutz, marţi, 29.10.2024 17:09

    Cred că reflectă impotență sistemului actual, limitele infrastructurii etc. Cu siguranță fac efectiv cu capul când văd lipsa da bun simț. Erau vremuri când încercam să mai fac ceva… recunosc, am abandonat după de mi-am pus familia în pericol cu un ciumpalac. Aș vrea să văd îmbunătățiri, dar nu pot să nu fiu realist, “cancerul” este împrăștiat.

  • @oricine, marţi, 29.10.2024 19:45

    e normal sa nu te lipesti de teava celui din fata, nu toti vrem cancer. e normal sa nu pui bara pe trecere, ba mai nou e spatiu special lasat pt biciclisti la semafoare.