Skoda amână lansarea Octaviei electrice cu 2 ani. Modelele cu motoare termice, păstrate până în 2030

Publicat joi, 03.10.2024 13:46 de Tiberiu Safta

Skoda și-a revizuit planurile de electrificare din cauza scăderii vânzărilor globale ale mașinilor electrice. Lansarea viitoarei versiuni electrice a Octaviei a fost amânată cu 2 ani, iar modelele compacte cu motoare termice fi produse cel puțin până în 2030.

Constructorul ceh se alătură mărcilor care sunt nevoite să-și schimbe planurile de electrificare, ca urmare a vânzărilor mai mici de mașini electrice la nivel mondial din acest an. Din această cauză, Skoda a anunțat că va amâna lansarea viitoarei versiuni electrice a Octaviei cu 2 ani. Inițial, noul model trebuia să apară în 2025 sau în 2026, însă lansarea este programată acum pentru 2027 sau chiar pentru 2028.

Planul inițial al celor de la Skoda a fost acela de a lansa nu mai puțin de 6 modele electrice noi în următorii doi ani. În urmă cu puțin timp, Skoda a lansat noul SUV electric Elroq. În perioada următoare, urmează Epiq, un crossover și mai mic decât Elroq, precum și versiunea de serie a conceptului Vision 7S, dar și un facelift pentru Enyaq.

Într-un interviu acordat publicației Autocar, Klaus Zellmer, CEO-ul Skoda, a declarat: „Ca să fiu sincer, odată cu încetinirea tranziției către mașini electrice, revizuim acel plan. Verificăm secvențele acelor mașini. Cadența acum este că avem Enyaq Coupe, Elroq, urmează Epiq, iar după aceea va veni SUV-ul [versiunea de serie a conceptului Vision 7S]. Apoi, posibil în 2027, 2028, ne propunem să lansăm Octavia break.”

Alături de acest anunț, Skoda va prelungi durata de producție a modelelor compacte cu motoare termice. Astfel, modelele Fabia, Kamiq și Scala, care urmau să fie retrase până în 2027 conform planului inițial, vor rămâne în producție cel puțin până în 2030.

via Autocar