Șeful VW spune că închiderea temporară a fabricilor ar putea fi prelungită: “Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea mult timp”

Publicat luni, 23.03.2020 13:05 de Paul Cosma

Șeful Volkswagen a avertizat că fabricile producătorilor auto ar putea fi închise pentru o perioadă mai lungă decât estimările inițiale, în contextul pandemiei de coronavirus. “Trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea mult timp,” a spus Herbert Diess.

Industria auto este blocată din cauza pandemiei de coronavirus, mai toate fabricile fiind închise pentru 2-3 săptămâni pe Bătrânul Continent. Producătorii se arată pesimiști și spun că această criză nu va trece prea curând.

“Fabricile noastre s-au închis pentru două săptămâni, chiar trei săptămâni în unele regiuni. Este probabil ca aceste măsuri să fie prelungite,” a declarat Herbert Diess, șeful VW.

CEO-ul grupului german spune că, până la găsirea unui vaccin, “trebuie să fim pregătiți să trăim cu amenințarea” acestui virus pentru o perioadă mai îndelungată.

Volkswagen a luat măsuri de siguranță pentru ca proiecte precum lansarea modelului electric ID.3 să nu fie afectate. Diess spune că impactul COVID-19 asupra activităților economice este imposibil de estimat și calculat pentru acest an.

Via Reuters

  • Fara alehas, luni, 23.03.2020 21:17

    Foarte bine !!! Vom avea mai putine deseuri auto de la campionii mondiali in vanzari si mai mult aer curat. ,,Orice rau aduce un bine,, :)