Șefii Stellantis și Renault resping zvonurile cu privire la o fuziune

Publicat vineri, 04.10.2024 12:38 de Tiberiu Safta

Carlos Tavares și Luca de Meo, șefii Stellantis și Renault, au dezmințit zvonurile cu privire la o potențială fuziune între cele două companii. Speculații cu privire la acest lucru au apărut din cauza situației negative a vânzărilor Stellantis din acest an.

Stellantis și Renault nu vor fuziona în viitorul apropiat. Speculațiile cu privire la un asemenea eveniment au fost dezmințite chiar de către șefii celor două grupuri, Carlos Tavares, CEO-ul Stellantis și Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault. În timpul unei vizite la o uzină din estul Franței, Tavares a spus despre potențiala fuziune că nu este nimic altceva decât o „pură speculație”.

Simultan, în cadrul unui eveniment organizat de Renault la Paris, Luca de Meo a refuzat să comenteze acest subiect, pe care l-a catalogat ca fiind un „zvon”.

Mai devreme în această săptămână, o publicație din Italia a dezvăluit că ar fi avut loc negocieri mai persistente între cei doi giganți din industria auto. Una din soluțiile puse pe masă, conform publicației, a fost adoptarea unei economii de scară pentru a face față concurenței cu care se confruntă producătorii tradiționali.

Tot în această săptămână, Stellantis și-a micșorat estimările cu privire la profitul său pentru 2024. Grupul multinațional a avertizat că va cheltui și mai mulți bani decât s-ar fi așteptat în încercarea de a redresa situația vânzărilor din Statele Unite. Din cauza vânzărilor mai mici, acțiunile Stellantis au scăzut cu 55% încă din luna martie, cea mai mare astfel de scădere dintre producătorii auto europeni.

via Automotive News Europe

  • Mihai, vineri, 04.10.2024 13:14

    Aparuse in presa ca si BMW ar vrea alianta cu ei, dar nu cred. Ca sa evite falimentul cel mai probabil germanii se vor duce in China sa produca acolo. Europenii sunt prea slabi si corupti ca sa poata face ceva bun la comun. Ei stiu sa isi puna piedici unii altora.

  • @Mihai, vineri, 04.10.2024 18:32

    Aia mai au o sansa, dar tu n-ai niciuna sa eviti prostia