Rolls-Royce a lansat Cullinan Black Badge: modificări estetice și motor V12 cu 600 CP pentru cel mai scump SUV de serie

Publicat vineri, 08.11.2019 11:37 de Cornel Șocariciu

Rolls-Royce a publicat primele imagini și informații referitoare la versiunea Cullinan Black Badge. SUV-ul britanic este vopsit complet în negru, interiorul dispune de elemente din fibră de carbon, iar motorul V12 dezvoltă 600 CP.

La jumătatea anului trecut, Rolls-Royce a prezentat Cullinan, iar câteva luni mai târziu, cel mai scump SUV de serie putea fi comandat și pe piața din România.

Acum, producătorul britanic a lansat versiunea Cullinan Black Badge. Asemeni vechilor Dawn, Wraight și Ghost Black Badge, SUV-ul Rolls-Royce primește o serie de modificări estetice, elemente speciale pentru interior și o motorizare ceva mai potentă.

Caroseria lui Cullinan Black Badge a fost vopsită complet în negru și integrează tușe discrete de culoare galbenă. Pentru jantele de 22 de inch, britanicii au mizat pe două nuanțe (argintiu închis și negru) și, pentru prima dată în gama Rolls-Royce, etrierele au fost vopsite în roșu.

Pentru interior, constructorul britanic propune accesorii din fibră de carbon pe planșa de bord și pe consola centrală, plafonul "Shooting Star" și elemente îmbrăcate în piele Forged Yellow.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge a "suferit" transformări și în dreptul motorizării. Astfel, propulsorul V12 de 6.75 litri oferă 600 de cai putere (+29 CP) și 900 Nm (+50 Nm). În același timp, transmisia automată cu opt trepte primește o tehnologie denumită "Intuitive Throttle" care ascute răspunsul cutiei.