Roadster Renault in 2010?

Publicat luni, 16.10.2006 12:44 de Mircea Meșter

Renault vrea sa surprinda prin introducerea unui model sport in gama proprie in 2010. Se pare ca va fi vorba de o versiune de serie a conceptului Wind.

Alain Dassas, directorul sectiei sportive a celor de la Renault, a afirmat intr-un interviu acordat presei britanice ca francezii planuiesc o surpriza la nivelul extinderii gamei. Se pare ca va fi vorba de un model roadster, care ar trebui sa intre pe piata in 2010.

“Vom introduce in gama noastra o masina sport de dimensiuni mici pentru a valorifica si pentru a vinde imaginea pe care ne-am creat-o prin succesele din Formula 1. Formula 1 propune un inalt nivel de securitate si de fiabilitate si vrem sa producem o masina de strada care sa puna in valoare aceste caracteristici” , a afirmat oficialul francez.

De aici si pana la ideea unui cabrio sportiv nu a fost decat un pas, pe care britanicii de la Auto Express l-au facut imediat. Acestia sustin ca Renault va dezvolta un roadster pe baza conceptului Wind (foto) care va concura cu Mazda MX-5 si care va fi comercializat incepand cu 2010.