Renault ar putea aduce un al patrulea concept la Salonul de la Frankfurt

Publicat vineri, 04.03.2011 15:32 de Bogdan Mirică

Renault ar putea dezvălui în toamna acestui an, la Frankfurt, un al patrulea concept desenat de echipa lui Laurens van den Acker.

Renault munceşte din greu la o nouă filosofie de design, pe care Laurens van den Acker, directorul departamentului de creaţie, încearcă să o expună cu ajutorul a şase concepte diferite. Salonul Auto de la Paris şi cel de la Geneva ne-au adus deja trei concepte, în persoana noilor DeZir, Capture şi R-Scenic. Publicul a primit bine cele trei expresii ale spiritului creator, semn că Renault a ales de această dată o direcţie bună.

În cadrul interviului acordat presei din România, van den Acker a vorbit şi despre ideea sa de dezvoltare a gamei Renault şi planurile de viitor. Întrebat dacă anul acesta, în cadrul Salonului de la Frankfurt, constructorul francez pregăteşte un al patrulea concept, designerul a preferat să răspundă evaziv, declarând că o asemenea soluţie este probabilă şi reală, dar că nu poate face mai multe comentarii.

Referindu-se apoi la data de finalizare a celor şase concepte care vor defini limbajul de design Renault, van den Acker a declarat că vor mai dura cel puţin doi ani până când vor fi expuse toate. "În cadrul fiecărui salon încercăm să găsim o combinaţie perfectă între vis şi realitate. Anul acesta, la Geneva, am considerat că era vremea viselor, pentru că în 2008 toată lumea a anulat proiecte. La celelalte saloane vom avea destul de multe modele de arătat, ceea ce înseamnă că exerciţiile de design vor trece pe locul doi."

Designerul Renault a ţinut să precizeze încă o dată că viitoarele modele programate să debuteze în gamă vor prelua aspectul frontal propus de cele trei concepte: DeZir, Captur şi R-Space.

  • Bravo Renault !, vineri, 04.03.2011 18:27

    "Anul acesta, la Geneva, am considerat că era vremea viselor" -van den Acker @Automarket caut si eu o carte de interpretare a viselor auto, exista asa ceva?