RAR eliberează un nou tip de Carte de Identitate a Vehiculului

Publicat luni, 29.07.2024 17:17 de Tiberiu Safta

Registrul Auto Român a anunțat oficial că a început să elibereze un nou tip de Carte de Identitate a Vehiculului (CIV). Pentru moment, șoferii nu sunt obligați să înlocuiască vechiul document cu cel în formatul nou.

În urmă cu puțin timp, Registrul Auto Român (RAR) a început să elibereze Cărți de Identitate a Vehiculului cu un format nou. Potrivit oficialilor companiei, noul format al CIV-ului este "adaptat prevederilor legislative actuale."

În noul format sunt păstrate aceleași categorii de informații despre vehicul. În schimb, la noul format al CIV-ului sunt eliminate câmpurile de completare cu privire la datele despre proprietarul vehiculului și despre numărul de înmatriculare al acestuia.

Pentru moment, documentul în formatul vechi rămâne valabil, iar proprietarii nu sunt obligați să treacă la noul format. CIV-ul va putea fi schimbat doar la cerere. Noul format al documentului a început deja să fie eliberat în reprezentanțele RAR.

via Economica

  • George Simion, luni, 29.07.2024 23:45

    sa dea live pe net sa vedem toate inspectiile itp in direct si in reluare plus analizate cu AI.

  • Banditos, marţi, 30.07.2024 10:05

    Important e ca inspectia ITP ramane la fel de simpla.

  • Al Bundy, miercuri, 31.07.2024 13:57

    E foarte ciudat, eu nu înghit explicația cu GDPR... Noile documente biometrice nu mai au specificata adresa de domiciliu...