Range Rover Sport a devenit cel mai rapid SUV de serie la Pikes Peak

Publicat luni, 10.06.2013 16:45 de Bogdan Mirică

Land Rover şi-a trecut în cont o nouă distincţie pentru proaspătul Range Rover Sport. Constructorul britanic a reuşit să stabilească cel mai bun timp pe circuitul de la Pikes Peak cu un SUV de serie.

Land Rover a ţinut să asigure o promovare eficientă noului Range Rover Sport, motiv pentru care a dat reclamele şi campaniile obişnuite pe o ascensiune a celebrei curse de la Pikes Peak.

Efortul britanicilor a fost răsplătit, Range Rover Sport reuşind să devină cel mai rapid SUV de serie pe traseul circuitului american. Urcarea, lungă de aproape 20 de kilometri, s-a făcut în 12 minute şi 35 de secunde, viteza medie înregistrată de SUV-ul european fiind de 95.23 km/h.

Traseul de la Pikes Peak este presărat cu 156 de viraje şi este caracterizat de o diferenţă de nivel considerabilă. Linia de start este situată la o altitudine de 2860 de metri, însă la finalul traseului, înălţimea ajunge la 4300 metri.

Recordul a fost stabilit de o versiune de serie a proaspătului Range Rover Sport, echipată cu motorul V8 de 5.0 litri, supraalimentat, capabil să dezvolte 510 cai putere. La volanul modelului off-road s-a aflat pilotul şi cascadorul american Paul Dallenbach, un specialist al cursei de la Pikes Peak, pe care a şi câştigat-o de trei ori.

via wcf

  • Adrian, luni, 10.06.2013 17:03

    Reusit acest nou model dar parca tot un Porsche Cayenne e mai frumos (cel putin din in interior si din spate). La RR imi place foarte mult fata si lateralul care sunt mai sobre si masive. La Cayenne interiorul si spatele. Oricum sunt cele mai bune suv'uri RR si Cayenne. Sunt curios Lamborghini cum va arata.