Prius si Insight ajuta vanzarile Toyota si Honda

Publicat luni, 06.07.2009 18:09 de Bogdan Mirică

Piata japoneza a vehiculelor hibride a remarcat o crestere deosebita in ultimele luni multumita ajutoarelor primite din partea statului. Modelele Prius si Insight au reusit sa imbunatateasca vanzarile constructorilor Toyota si Honda.

Toyota si Honda se bucura de un aport consistent la capitolul vanzari, dupa ce modelele hibride produse de cele doua branduri rivale au atras un numar mare de clienti pe piata din Japonia. Astfel, pionierul hibridelor, Toyota Prius a fost cel mai bine vandut model in luna iunie, urmat pe locul patru de rivalul sau Honda Insight.

Noua generatie a modelului Prius a reusit sa aduca vanzari cu 258% mai mari, comparativ cu aceeasi luna a anului trecut. Performanta obtinuta de reprezentantul Toyota s-a materializat pozitiv si la nivelul intregii piete japoneze, fiind pentru a treia luna consecutiv cand un model cu tren de rulare hibrid reuseste sa detroneze vanzarile masinilor cu tren de rulare conventional. Rezultatul se datoreaza in primul rand avantajelor oferite de guvernul local celor care isi achizitioneaza masini cu propulsie hibrida.

In ciuda acestor cifre pozitive, vanzarile totale ale Toyota pe piata din Japonia au scazut cu 11.4% in luna iunie, in conditiile in care intreaga piata a resimtit o scadere de 14.5%. De cealalta parte, Honda a fost constructorul care s-a descurcat cel mai bine, scaderea sa fiind de numai 7.1%.

Un oficial Honda a declarat ca noul Insight a reusit sa atraga un public numeros si chiar sa influenteze pozitiv vanzarile minivan-ului Freed. Un aport deosebit la aceste vesti imbucuratoare o are si subcompactul Jazz, care s-a clasat pe locul doi in luna iunie la capitolul vanzari.

via | Reuters

  • electricianu, luni, 06.07.2009 18:59

    niste fraieri, nu'asha? japii astia nu stiu ca "e" fraieriti. Ah, daca ar stii romaneste si ar citii geniile care umbla pe aici, deodata li s-ar deschide ochii la vrajelile astea si si-ar lua cu totii germane pe dizal sau americane ful electrice.

  • .., luni, 06.07.2009 21:06
    ...

    2 masini de rahat

  • AndreiRN, luni, 06.07.2009 21:56
    Hibrid

    Masinile viitorului.

  • Paul, marţi, 07.07.2009 10:20

    Ce nu zice articolul e ca previziunile mai mult decat optimiste ale celor 2 producatori pentru cele 2 modele s-au dus pe apa Sambetei dupa ce boomul de vanzari din momentul lansarii s-a potolit semnficativ la un nivel sub jumatate din cel estimat. Daca criza va continua si pretul benzinei va ramane destul de redus, atunci peste un an o sa vedem vanzari sub jumatate din estimari. Ideea de hibrid/ecologie/economie este laudabila, nasol e ca s-a denaturat in asemenea hal in goana dupa imagine incat tehnologia, practic, nu a evoluat mai deloc, iar asta se vede in testele pe strada, in lumea reala, unde un hibrid consuma mai putin cu un procent foarte redus, care nu merita diferenta de bani data. Cat priveste emisiile, a existat un test prin State in care a reiesit ca Civic Hybrid emite aproape 170 g/km CO2, foarte departe de pretentiile producatorului de sub 110. De atunci, nici ca am mai auzit de vreun test sau de vreo remarca de genul asta. Trebuie doar sa luam de bune informatiile date de producator si atat, restul sunt doar inventii rauvoitoare.

  • Dukat, miercuri, 08.07.2009 09:55

    Paul, nu stiu cat de mult o sa scada vanzarile in viitorul apropiat, ceeace este sigur pe moment este ca in Olanda (din cate stiu prima tara unde se vinde Priusul in Europa) este o lista de asteptare de aprox. 6 luni. Lista e alcatuita din persoane care numai au vazut masina la salonul auto din aprilie si l-au comandat fara testdrive. Eu totusi as dori s-o incerc prima data, incepand din luna asta ar trebui sa fie posibil test-drive-ul. insa Insight este deja disponibil, am si vazut in trafic cateva. Ehh, sa vedem ce ne aduce viitorul. Cat despre "baiatul cu doua puncte" (..) - ti-e rusine de nume sau simplu nu iti asumi raspunderea pentru cele scrise? Ce oameni... :((

  • Adi, duminică, 19.07.2009 22:41
    Intrebare

    Este adevarat ca tehnologia hybrid de la Toyota este mai sofisticata, dar cea de la honda este mai fiabila pe termen lung? Merci !